Ajossa ollut hevoskuljetusauto syttyi palamaan Tampereella – Kuljettaja sai eläimet ulos ennen kuin palo leimahti kunnolla: ”Tulipalo on hevosenomistajan pahin painajainen”

Hevosten kuljetusvaunu syttyi Teiskontiellä perjantaina iltapäivällä. Hevoset saatiin ulos autosta ennen kuin auto syttyi ilmiliekkeihin.

26.8. 16:57 | Päivitetty 26.8. 17:14

Aamulehti

Liikkeessä ollut hevoskuljetusvaunu syttyi palamaan perjantaina iltapäivällä Teiskontiellä Tampereen yliopistollisen sairaalan kohdalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 16.08.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen palomestari Jari Hiltunen kertoo, että kuljetuksessa olleet kaksi hevosta ehdittiin saamaan ulos autosta juuri ennen kuin auto syttyi kokonaan palamaan.

Hiltunen sanoo, että hevoskuljetusauto oli liikkeessä, kun se syttyi palamaan. Hiltunen sanoo, että liikenne Lahden suuntaan jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, sillä hevoskuljetusauto paloi rajusti. Palon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Liikkeessä ollut hevoskuljetusauto syttyi palamaan Teiskontiellä perjantaina iltapäivällä. Pelastuslaitos joutui sulkemaan Lahden suuntaan kulkevat kaistat sammutustöiden ajaksi.

Ohikulkijat pysähtyivät apuun

Puoli tuntia hälytyksen jälkeen kyydissä olleet hevoset Tafi ja Ässä söiväy ruohoa puistoalueella Teiskontien vieressä.

Tafin omistaja Veera Pitkänen kertoi Aamulehdelle, että he olivat yhdessä siskonsa kanssa olleet matkalla kohti Rose Riders -tallia Tampereen Niihamassa.

He olivat juuri kaartamassa rampilta Tampereen Teiskontielle, kun autosta alkoi nousta savua, ja pian Pitkäsen jalkatilassa pelkääjän paikalla alkoi näkyä liekkejä.

He pysäyttivät auton saman tien Teiskontien varteen Taysin edustalle ja ryhtyivät purkamaan hevosia autosta. Pitkänen kertoo, että ohikulkijoita pysähtyi apuun ja lähitaloista tultiin paikalle muun muassa vaahtosammuttimien kanssa. Hevoset saatiin vahingoittumattomina ulos nopeasti.

”Tulipalo on hevosenomistajan pahin painajainen. Onneksi nyt oli onni matkassa”, Pitkänen sanoo.

Lisäys 26.8.2022 kello 17.14: Lisätty Veera Pitkäsen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut