Tampereen Koskikeskusta halutaan laajentaa – Lisää ravintolatiloja, Hatanpään valtatielle lasitettu terassi

Koskikeskuksen liikerakennukseen halutaan tehdään sisätilamuutoksia, joiden yhteydessä rakennettaisiin muun muassa uusia parvitiloja ja muutettaisiin varastotiloja liiketiloiksi.

Koskikeskus lasikupoleineen on yksi Tampereen kaupunkikuvan tunnuspiirteitä. Kauppakeskus kuvattiin heinäkuussa 2021.

26.8. 20:00

Aamulehti

Tampereen yhdyskuntalautakunta päättää tiistaina 30. elokuuta järjestettävässä kokouksessaan kauppakeskus Koskikeskuksen liikerakennuksen laajentamisesta.

Koskikeskuksen keskuspäällikkö Reeta Thure ei kommentoinut suunnitelmaa perjantaina Aamulehdelle. Hän kertoo, että asiasta tiedotetaan enemmän, kun lupa-asiat on saatu kuntoon.

Esityksen mukaan Sorinportin sisäänkäynnin puoleisten ensimmäisen ja toisen kerroksen liiketiloja muutettaisiin ravintolatiloiksi. Rakennuksen itäkulman sisätilamuutosten yhteydessä kupolin alla olevien liiketilojen katolle rakennettaisiin uudet parvitilat.

Suunnitelman mukaan Hatanpään valtatien julkisivussa oleva syvennys muutettaisiin lasitetuksi terassiksi ja Suvantokadulle tehtäisiin uusi ikkuna. Lisäksi wc-tiloja laajennettaisiin ensimmäisessä kerroksessa, vesikatolle lisättäisiin kaksi uutta IV-konehuonetta ja varastotiloja muutettaisiin liiketiloiksi.

Arkkitehtuurin tunnuspiirteitä

Päätösehdotuksen perustelujen mukaan rakennusoikeus ylitetään 669 kerrosneliötä. Liiketilalle varattu rakennusoikeus ylitetään 316 neliömetriä ja jalankulun rakennusoikeus ylitetään 399 neliömetriä. Teknisten tilojen rakennusoikeutta on jäljellä 46 neliötä.

Pirkanmaan maakuntamuseon mukaan Koskikeskuksen tunnusomaisimpia piirteitä ovat seinäpinnan porrastaminen Hatanpään valtatien ja Suvantokadun kulmauksessa sekä muusta rakennusmassasta kohoavat lasikupolit. Kauppakeskuksen sisätiloista merkittävimpiä arkkitehtuurin tunnusomaisista piirteistä ovat kupolien alaiset tilat, joihin on liittynyt myös taideteoksia.

Kauppakeskuksen laajentamisen poikkeuslupaa haetaan sillä ehdolla, että ulkoseinän linja jää katutasoon rakennettavan liukulasiseinäisen terassin lasiseinän läpi näkyviin ja, että liiketilojen katolle rakennettaviin parvitiloihin ei tule pergola- tai muita lasikupoliin asti ulottuvia rakenteita.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut