Kuvat: Näsisaaren viereisessä kanavassa vesi on tällä hetkellä ruskeampaa kuin itse työmaalla – ”Se oli aikamoinen myllerrys”

Rankkasateen aiheuttamat hulevedet samensivat Näsisaaren viereisen kanavan vedet. Jatkossa hulevedet ohjataan Possiojaan.

Näsisaaren ja rannan väliseen kanavaan valui keskiviikkoyön rankkasateiden takia muutama tuhat kuutiota hulevettä Paasikiventieltä. Paasikiventien ja kanavan väliin ollaan rakentamassa uutta hulevesiputkea, joka ohjaa jatkossa hulevedet muualle. Työmaa kuvattuna torstaina 25. elokuuta.

26.8. 11:28

Aamulehti

Keskiviikkoisen rankkasateen seuraukset näkyvät myös Näsisaaren työmaalla Tampereella. Näsisaaren työmaalla on suojaverho, joka estää samentuneen veden pääsemistä muualle järveen. Työmaan ja rannan väliin jää kanava, jota verho myös suojaa.

Tällä hetkellä vesi on kanavassa huomattavasti sameampaa kuin verhon sisällä. Se johtuu rankkasateen seurauksena kanavaan valuneista hulevesistä.

Lue lisää: Tampereen kadut tulvivat öisten rankkasateiden jäljiltä – Ilmatieteen laitos: Tampereelle osui kaikista voimakkain sade

Tampereen kaupungin rakennuttajainsinöörin Petri Leppäsen mukaan Paasikiventien eli valtatie 12:n hulevesiputkista valui kanavaan muutama tuhat kuutiota vettä rankkasateen takia.

Kanava on matala ja siinä on vettä vain noin metristä puoleentoista metriin.

”Vettä tuli pikkaisen paljon, se oli aikamoinen myllerrys silloin yöllä. Kun sinne kauhealla efortilla tulee hetken aikaa vettä, se kääntää veden pohjia myöten ympäri. Se laskeutuu siinä aikansa pohjaan”, Leppänen sanoo.

Kanavaan on heinäkuusta lähtien pumpattu vettä, jotta vesi vaihtuisi. Hulevedet ovat laskeneet kanavaan koko työmaan ajan.

Paasikiventien ja kanavan välissä on käynnissä hulevesiputkien rakentaminen, joita pitkin hulevedet ohjataan jatkossa Possiojaan.

Kun saari on valmis, kanava on yhteydessä muuhun järveen. Rannan ja saaren välinen kanava on pohjavesialueella. Viereisestä rannasta tapahtuu jonkin verran pohjaveden rantaimeytymistä.

Keskiviikon yön rankkasade oli mittava. Härmälän mittausasemalla mitattiin pahimmaksi tuntisateen määräksi 28,7 millimetriä.

Näsisaaren työmaa kuvattuna torstaina 25. elokuuta.

Tampereen kaupungin rakennuttajainsinööri Petri Leppänen kuvattuna työmaalla 8. heinäkuuta.

Lue lisää: Tässä on Näsijärven samenemisen syy: ”Suojaverho ei välttämättä ole ihan sataprosenttisen varma” – ely-keskus on pyytänyt kaupungilta selvitystä

Lue lisää: Näsijärvessä havaittiin taas samentumaa, jonka uskotaan olevan peräisin Näsisaaren rakennustyömaalta – ”Sen huomaa aivan selvästi, kun sinisessä järvessä valuu ruskea vana”

Lue lisää: Kokenut tamperelais­kalastaja kertoo verkkojensa sotkeutuneen Näsijärvessä ”kiviliejuun” – Valvoja vastaa väitteisiin työmaan samentavasta vaikutuksesta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut