Hervantaan nousee kolme korttelia 750 asukkaalle – Valtaväylän varrelle yli kymmenkerroksinen talo, puiston viereen asuinrakennuksia

Teekkarisauna saa jäädä entiselle paikalleen alueen itäreunalle.

Havainnekuvassa näkymä Mörrimöykynpuistosta suunniteltuun pistetalojen kortteliin. Puiston ja asuinkorttelin väliin on suunniteltu pyörä- ja jalankulkuväylä.

28.8. 20:00

Aamulehti

Tampereen Hervannan Tekniikankadulle rakennetaan uusia asuntoja noin 750 asukkaalle. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi viime kokouksessaan ehdotuksen kolmen korttelin asuinalueesta.

Noin 6,6 hehtaarin suunnittelualue on pääosin Poliisikoulunkadun ja Tekniikankadun välissä. Kaksi viisi-kuusikerroksista asuinkorttelia sijaitsee Hervannan valtaväylän varrella.

Asuinkerrostalot kohoavat Hervannan valtaväylän ja Tekniikankadun eteläpuolen kulmassa 12-kerroksiseksi torniksi. Rakennusten alakerroksiin tulee myös liiketiloja.

Kaavassa on varattu tilaa uudelle suojatielle ja bussipysäkille Duon ja uudiskorttelin väliin, kertoo projektiarkkitehti Milla Hilli-Lukkarinen.

Liike- ja tutkimustilat on suunniteltu Tutka-rakennuksen yhteyteen.

Hervannan valtaväylän ja Tekniikankadun kulmaan nousee 12-kerroksinen torniosuus. Asuinkerrostalojen alakerroksiin tulee liiketiloja.

Hervannan valtaväylän varrelle jää näkyviin luonnonkalliota. Duon ja Tutka-rakennuksen väliin tulee kaupunkiaukio.

Kolmas, kuusi-seitsemänkerroksisten kerrostalojen asuinkortteli on idempänä tulevan Mörrimöykyn puistoalueen vierellä. Teekkarisauna jää nykyiselle paikalleen puiston itäreunaan.

”Pyörä- ja jalankulkureitti kulkee puiston ja asuinkorttelin välissä. Pyörätiereittiä voidaan myöhemmin tarvittaessa jatkaa kadun ja poliisikoulun ali, jos poliisikoulun alueelle tulee muutoksia”, Hilli-Lukkarinen kertoo.

Kallio saa jäädä

Hervannan valtaväylän kalliomuodostelma jää näkyviin Poliisikoulunkadun kulmalle ja siihen yhdistyy kapea kaupunkiaukio. Aukiolle tulee valaistu taideaihe, joka nostaa asuinkorttelia esille Hervannan keskusakselilla.

Hervannan Valtaväylän rakennukset muodostavat pihoja suojaavan muurin.

Asuinkortteleiden pysäköinti on suunniteltu pihakansien alle. Lähin raitiotiepysäkki on noin 300 metrin päässä Insinöörinkadulla.

Rakennettavat tontit ovat Senaatti-kiinteistöjen omistuksessa.

Puistoon pitkospuut

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi myös kaava-alueen Mörrimöykynpuiston yleissuunnitelman. Mörrimöykynpuisto tulee Poliisikoulunkadun ja Tekniikankadun väliin. Puisto jää metsäiseksi ja luonnonmukaiseksi.

Uudessa puistossa on leikkipaikka, pelikenttä ja kuntoilupaikka. Puiston poikki pääsee pitkospuita korpisuon kautta.

Leikkipaikka ja pelialueet ovat jatkossa nykyisen pysäköintialueen paikalla Tekniikankadun varressa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut