Tampereen sähkölaitoksen sähkösopimuksiin jopa 128 prosentin korotus – Näin toimitusjohtaja kommentoi

Hinnannousu koskee toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Uudet myyntihinnat tulevat voimaan 17. syyskuuta.

Tampereen sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo perustelunsa sähkösopimusten hintojen nostamiselle.

24.8. 21:12

Aamulehti

”Hyvä asiakkaamme, sähkösopimuksesi maksut nousevat”, sanotaan Tampereen sähkölaitoksen asiakkaalle lähettämässä tiedotteessa, joka on päivätty 17. elokuuta. Tiedotteessa korotuksen syyn sanotaan olevan nousussa olevat sähkön tukkumarkkinahinnat.

Esimerkiksi yleis- ja kausivesisähkön vanha energiamaksu on ollut ilman arvonlisäveroa 11,69 senttiä kilowattitunnilta, kun taas uusi hinta on 26,61 senttiä kilowattitunnilta. Arvonlisävero mukaan lukien hinnat ovat vanha hinta 14,50 snt/kWh ja uusi hinta 33 snt/ kWh. Kyseessä voi olla siis jopa 128 prosentin hinnannousu.

”Kyseessä on todella ikävä hinnan korotus. Sähkön tukkumarkkinahinnat ovat nousseet merkittävästi ja jatkavat vielä nousuaan”, Tampereen sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen sanoo.

Vaikea arvioida tulevaisuutta

Laitisen mukaan öljynhankinnan lopettaminen venäläistaustaiselta Teboililta ei liity hintojen nousuun.

”Teboilin öljynhankinta liittyi lämmitysliiketoimintaan, ja tämä sähkön liiketoiminta on ihan oma erillinen liiketoimintansa. Toki on sellainen kytkös, että kumpikin johtuu Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.”

Laitinen ei osaa arvioida, kuinka pitkään hintataso pysyy korkealla.

”Kun katsoo tämänkin päivän uutisia Norjasta, eli että sähkön vientiä ulkomaille rajoitetaan, tarkoittaa se vain hinnan nousua entisestään. Sellaisia uutisia, että ilmiö olisi menossa ohi, ei ole vielä näkynyt. Tarkastelemme hintoja jatkuvasti, ja ne voivat muuttua myös alaspäin, kun energiamarkkinoiden tilanne tulevaisuudessa rauhoittuu.”

Hinnannousu koskee toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Uudet myyntihinnat tulevat voimaan 17. syyskuuta.

Tampereen sähkölaitos ei ole ainut yhtiö, jonka sähkösopimusten maksuissa tapahtuu nousua. Helsingin Sanomat uutisoi kaupungin omistaman energiayhtiö Helenin korottavan toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja keskimäärin 58 prosentilla lokakuun alusta alkaen. Niin sanotun perussähkön verollinen hinta nousee lokakuun alussa yli 23 senttiin kilowattitunnilta.

Lisäys 25.8.2022 kello 11.53: Jutussa mainitut yleis- ja kausivesisähkön hinnat oli alunperin ilmoitettu ilman arvonlisäveroa. Lisätty juttuun hinnat, joissa mukana arvonlisävero.

Lue lisää: Sähkö maksoi tiistai-iltana poikkeuksellisen paljon – Hinta korkealla myös yöllä

Lue lisää: 25 vastausta huippukalliista sähköstä juuri nyt – poimi tästä rahanarvoiset vinkit

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut