Katso kuvat ja video: Pyynikintorilla tulvi kerrostalon kellarissa – Isännöitsijä kertoo mittavista vahingoista: ”Koko kellarin automaatio menee uusiksi”

Tampereella vesi valui kerrostalon kellarikerrokseen.

Pelastuslaitos on saanut vahingontorjuntatehtävän Pyynikintorille, jossa kerrostalon kellaritiloissa on vettä.

24.8. 9:49 | Päivitetty 24.8. 14:26

Aamulehti

Tampereella osoitteessa Pyynikintori 4-6 tulvi kerrostalon kellarissa rankkasateiden seurauksena. Pelastuslaitos on hälytetty paikalle kello 9.05 keskiviikkoaamuna. Paikalle lähti kolme yksikköä.

Talon isännöitsijä Jarkko Teuho kertoo, että vettä on valunut yhden rapun kellariin. Se on päässyt kellarikerrokseen talon työmaan kaivannosta, joka oli täyttynyt vedellä. Pelastuslaitoksen mukaan vettä on ollut kaivannossa useita kymmeniä kuutioita.

”Vesi on tullut kellariin ja sieltä mennyt lämmönjakoon ja tuhonnut kaikki siellä olevat sähköt. Koko kellarin automaatio menee uusiksi ja kustannukset menevät urakoitsijalle. Kaivannolla ei ollut pumppua, minkä vuoksi vesi pääsi nousemaan sisään”, kertoo Teuho.

Teuhon mukaan asukkaille ei aiheudu tapahtuneesta suurempia seurauksia, paitsi lyhyitä lämpimän veden katkoja.

Kuvassa kerrostalon työmaan kaivanto kello 10.20.

Paikalla ollut päivystävä palomestari Hanne Reiman kertoi ennen kello 11 aamulla, että vettä pumpataan parasta aikaa pois kellarista. Loput vedet poistettiin imuauton avulla.

Taloyhtiö jatkaa tilojen siivousta ja vahinkojen kartoitusta imuauton saavuttua. Vettä oli Reimanin arvion mukaan kellarissa noin 40 senttimetriä.

Kello 14 jälkeen iltapäivällä Teuho kertoi, että vesi on saatu pumpattua kokonaan pois kellarista.

”Urakoitsija on tilannut sinne puhdistusliikkeen. Sitten siellä alkaa kuivaus ja tämän jälkeen katsotaan, mitä on mennyt rikki”, isännöitsijä summaa.

Luonnonvoimat yllättivät

Kaivannon kohdalta oli poistettu vanha tarpeeton kellari. Työmaasta vastaava Hervannan Kaivin Oy:n purkutyön johtaja Ari Pyykkönen kertoo, että eilen alueelta saatiin purkujätteet pois, ja tänään tarkoitus oli aloittaa vesi- ja lämpöeristeiden laitto.

”Tänä aamuna tullut ukkoskuuro täytti montun lähes kokonaan. Siinä eivät olisi sääsuojat tai mitkään muutkaan auttaneet, kun koko laajalta piha-alueelta sinne puski vettä”, Pyykkönen kuvaa tilannetta Aamulehdelle.

Hänen mukaansa, mikäli pumput olisi ymmärretty tiistaina asentaa valmiiksi, veden pinta olisi saatu pidettyä kuopassa alempana.

”Luonnonvoimille ei kuitenkaan oikein mitään voi.”

Pyykkönen ei osaa arvioida vielä, kuinka paljon tulvinta tulee viivästyttämään töiden valmistumista.

”Lasku tulee meille. Se on vahinko ja tätä katsotaan vakuutuksen kanssa. Nyt saadaan kuoppa tyhjäksi ja katsotaan, miten mennään eteenpäin. ”

Vettä pumpataan pois kellarista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut