Tampereen Nekalassa on myynnissä kolme Alvar Aallon suunnittelemaa paritaloa – ”Suunnittelijaa ei ole tarvinnut mainita erikseen, koska kaikki ovat tienneet sen jo valmiiksi”

Alvar Aallon kädenjälki ei juurikaan näy Tampereella, mutta nyt Nekalasta voi ostaa Aallon suunnitteleman talon itselleen. Asevelikylässä on nyt myynnissä kolme Aallon suunnittelemaa paritaloa.

Tampereen Nekalassa on myynnissä kolme taloa, jotka ovat Alvar Aallon suunnittelemia. Asevelitiellä sijaitsevassa talossa voi huomata Aallon kädenjäljen esimerkiksi vinoikkunoista.

23.8. 19:26

Aamulehti

Alvar Aallon arkkitehtuuria ei ole Tampereella kovin merkittävissä määrin, mutta nyt Nekalan Asevelikylässä on jopa kolme Aallon suunnittelemaa paritaloa myynnissä.

”Kiinnostusta taloja kohtaan on osoitettu aika runsaasti. Aallon arkkitehtuuri kiinnostaa asiakkaita todella paljon, koska näissä kohteissa on kuitenkin sellaisia elementtejä, joita tänä päivänä arkkitehtuurissa harvemmin näkee”, Roof Tampere LKV:n myyntijohtaja ja kohteiden kiinteistövälittäjä Jaakko Simola sanoo.

Ensisilmäyksellä talot näyttävät aivan tavallisilta, mutta kiinteistövälittäjä Jaakko Simolan mukaan on yleisessä tiedossa, että kyseessä on nimenomaan Aallon suunnittelemat talot.

Kaksi myynnissä olevista kohteista sijaitsee Saviniementiellä Nekalassa.

Kuuluisaa suunnittelijaa ei ole mainittu Etuoven myynti-ilmoituksessa, mutta Simolan mukaan se on melko yleinen tieto.

”Esittelytekstin laatijan olisi kyllä hyvä katsoa peiliin. Toistaiseksi suunnittelijaa ei ole tarvinnut erikseen mainita, koska kaikki kymmenet asiakkaat ovat sen tienneet jo valmiiksi.”

Asemakaavalla suojeltuja kohteita

Myynnissä olevat talot ovat asemakaavalla suojeltuja. Simolan mukaan kohteissa on kuitenkin mahdollista remontoida myös julkisivua tietyssä määrin.

”Julkisivuväritystä saa muuttaa, mutta se on toki yhtiömuotoinen ja jokaisen asunnon osalta täytyisi tehdä yhtenäinen päätös. Ylläpitävää huoltokorjausta ja asuntojen sisällä saa tietenkin tehdä remonttia, mutta kattokaltevuus ja viistoikkunat täytyy säilyttää. Kulmikas ikkuna on hieno Aallon kädenjäljen mukainen yksityiskohta.”

Talot omisti aikaisemmin Tampereen vuokra-asunnot oy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut