Tampereen kaupunki kunnioittaa keskiviikkona Ukrainan kansallispäivää – näin se näkyy katukuvassa

Ukrainan kansallispäivää vietetään keskiviikkona 24. elokuuta. Moni Tampereen maamerkki saa päivän kunniaksi sinikeltaisen valaistuksen.

Tammerkoski valaistiin Ukrainan lipun värein 24. helmikuuta 2022.

22.8. 18:29

Aamulehti

Tammerkoski valaistaan keskiviikkona 24. elokuuta Ukrainan lipun värein. Valoilla halutaan kunnioittaa keskiviikkona vietettävää Ukrainan kansallispäivää, kerrotaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Samana päivänä kaupunki myös liputtaa raatihuoneen edustalla Ukrainan lipuin.

"Haluamme tällä pienellä eleellä kertoa ukrainalaisille ja ystävyyskaupunkimme Kiovan asukkaille, että he ovat mielessämme ja osoittaa symbolisesti tukeamme Ukrainalle.", sanoo Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen tiedotteessa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ukrainan lipun värit loistavat Tampereella. Helmikuussa kaupunki valaisi Tammerkosken sinikeltaiseksi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Keskiviikkona Ukrainan kansallispäivän kunniaksi sinikeltaisen valaistuksen saavat myös Tampere-talo, Näsinneula, Tampereen yliopiston Päätalo sekä Ratinan kauppakeskuksen näyteikkunat. Tampere-talolla ja Tampereen yliopiston kampuksilla myös liehuvat Ukrainan liput.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut