Bussi törmäsi Tampereella perjantain ratikkakaaoksessa pysäkkiin, ja takasivulasi rikkoutui matkustajan syliin – Kysyimme miksi matka jatkui onnettomuudesta huolimatta

Bussissa matkustaneen nuoren huoltajiin on oltu yhteydessä. Tilanteesta selvittiin Tampereen kaupunkiliikenne TKL:n toimitusjohtajan mukaan säikähdyksellä.

22.8. 15:07 | Päivitetty 22.8. 15:32

Aamulehti

Tampereen bussiliikenteessä tapahtui perjantaina 19. elokuuta onnettomuus, jossa bussi törmäsi Kalevan kirkon kohdalla bussipysäkin katokseen. Onnettomuuden seurauksena takasivulasi rikkoutui, ja sirut tippuivat takana matkustaneen nuoren matkustajan päälle.

Aamulehteen lähetetyn lukijan vinkin mukaan matkaa jatkettiin sen jälkeen, kun törmäys oli tapahtunut ja lasi oli rikkoutunut. Miksi, TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen?

”Perjantaiaamu oli joukkoliikenteen kannalta hankala. Ratikkaliikenteen katkoksen vuoksi bussiliikenne oli kuormittunut ja poikkeusreiteillä. Bussin kuljettaja ei ollut aluksi huomannut rikkoutunutta lasia, sillä suuren matkustajamäärän vuoksi näkyvyys taakse oli estynyt.”

Lue lisää: Ratikkaliikenne täysin poikki Tampereen keskustassa, korjaustyöt jatkuvat yöhön saakka – Katso tästä päivitetyt poikkeusreitit

Lue lisää: Ratikka toimii Tampereella taas normaalisti – Viranomaiset tutkivat sähköratavauriota ja siihen johtaneita syitä

Vinkin mukaan matkaa jatkettiin vielä sen jälkeen, kun bussin kuljettajalle oli kerrottu takasivulasin rikkoutumisesta matkustajan päälle. Onko tilanteessa toimittu oikein?

”Kuljettajan tehtävänä on varmistaa matkustajan turvallisuus. Jos on varmistanut, matkaa voidaan jatkaa, kun tilanne sen sallii. Matkaa oli jatkettu, ja auto oli samaisena aamupäivänä vaihdettu, kun auto on tullut keskustaan päin takaisin.”

Mitä matkustajalle kävi?

”Rikkoutunut lasi on turvalasia, joka murenee rikkoutuessaan pieniksi murusiksi. Viiltoja aiheuttavia teräviä reunoja ei ole.”

”Olen ollut yhteydessä matkustajan huoltajaan. Tilanteen isoimmat vahingot näyttäisivät jääneen säikähdykseen.”

Lue lisää: Ekaluokkalaisen Aurora Lamminsivun koulumatka kestää lähes 1,5 tuntia – Hämeenkyrön sivistysjohtaja: ”Tämä on tasapainoilua ajan ja euron välillä”

Lue lisää: Yli 450 bussivuoroa jäi ajamatta viikon aikana – Toimitusjohtaja kertoo, miten Tampereen seudun bussiliikenne ajautui kaaokseen: ”Tämä on tuskallinen hetki”

Lue lisää: Tampereen järvillä voi kulkea jo ensi kesänä vesibussi: ”Sopii tänne kuin nenä päähän” – Katso tästä, millaista reittiä sille suunnitellaan

Lue lisää: Ajavatko bussit liian kovaa Tampereella? Tulos: Mittauksessa jokainen bussi ajoi ylinopeutta ja yksi peräti 19 kilometriä tunnissa yli rajoituksen

Oikaisu 22.8.2022 kello 15.32: Korjattu ingressiin Tampereen kaupunkiliikenne TKL. Aiemmin ingressissä puhuttiin Tampereen joukkoliikenteen toimitusjohtajasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut