Poliisin lauantai Tampereen keskustassa oli vilkas muttei poikkeava – Blockfest-alueelta rikosilmoituksia odotettua vähemmän

Tampereen keskusta oli lauantaina täynnä ihmisiä Blockfestin päätöspäivän ansiosta. Poliisilla piti kiirettä tavanomaisten tehtävien parissa. Vakavia väkivallantekoja ei kirjattu.

21.8. 11:07

Aamulehti

Poliisin lauantai Tampereen keskustassa oli vilkas, muttei tavallista lämmintä kesäviikonloppua vilkkaampi. Hälytystehtäviä oli paljon, kun Blockfest veti keskustaan tuhansia ihmisiä.

”Väkimäärään suhteutettuna kuitenkin aika maltillista”, sanoo tilannekeskuksen yleisjohtaja, komisario Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta. Lauantai oli Kollasen mukaan hieman perjantaita kiireisempi.

Lue lisää: Poliisin perjantai oli Tampereella kiireinen: Tehtäviä aiheuttivat muun muassa helteessä silloilta veteen hyppivät ihmiset: ”Pidettäisiin järki mukana”

Pahoinpitelyitä kirjattiin muutamia, samoin huumausainerikoksia. Vakavia väkivallantekoja ei sunnuntaiaamuna poliisin tiedossa ollut.

Lisäksi poliisin käsiin tuli tuttuja, suuren festivaalin sävyttämään kesäiltaan liittyviä tehtäviä: häiriökäyttäytymistä, vahingontekoa ja apua tarvinneita päihtyneitä ihmisiä. Myös muutamaa dronen lennättäjää sakotettiin.

Perjantaina poliisia ja pelastuslaitosta työllistivät sillalta ja laitureilta Ratinan suvantoon hyppineet ihmiset. Kollasen mukaan tätä harmia ei enää lauantaina ollut.

Itse festareilla odotettua rauhallisempaa

Blockfesteillä tapahtuneiden rikosten tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Partanen kertoo, että varsinaisen festivaalialueen sisältä kirjattiin huomattavasti vähemmän rikosilmoituksia kuin mihin aiempien vuosien perusteella oli varauduttu.

”Omasta näkökulmastani voin sanoa, että hienosti meni. Aiempina vuosina on oltu todella tiukoilla, että ollaan saatu hoidettua jokainen tulleista rikosilmoituksista jollakin tavalla maaliin tai eteenpäin.”

Suurin osa tämän vuoden Blockfesteillä tehdyistä rikoksista oli odotetusti huumausaineen käyttörikoksia. Myös pieniä pahoinpitelyitä kirjattiin, ja yhteen teräaseeseen puututtiin.

Tänä vuonna Blockfest oli aiemmista kerroista poiketen kielletty tapahtuma alle 18-vuotiailta.

Lue lisää: Miksi kaupunki antoi Blockfestin järjestäjille luvan sulkea näin laajan alueen keskustassa?

Lue lisää: Blockfest huipentui Lil Uzi Vertin keikkaan, JVG oli suurelle yleisölle lauantain henkinen pääesiintyjä – Olimme paikalla alusta loppuun, katso jättiseurannasta kaikki kuvat, videot ja tunnelmat

Lue lisää: Blockfestin rannekejonot ovat järjestäjälle pitkä miinus, mutta jonottajat ansaitsevat suuren kiitoksen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut