Poliisi takavarikoi Tampereella vaarallisia pöllön pään muotoisia huumeita, tältä ne näyttävät – Kahta henkilöä epäillään huumausainerikoksesta

Pöllön pään muotoisten huumepillereiden on havaittu olevan erityisen vaarallisia. Poliisi muistuttaa, että silloin kun kyseessä on laiton huumausaine, ei aineen tai tabletin todellisesta koostumuksesta ja vaikutuksesta ole sen käyttäjälle koskaan varmuutta.

Poliisin takavarikoimia huumeita, joiden sisältämän aineen koostumuksesta ei ole tarkkaa tietoa.

20.8. 18:30

Aamulehti

Poliisi on takavarikoinut Tampereella kahdelta henkilöltä pöllön pään muotoisia pillereitä.

Poliisin mukaan pöllötabletit ovat mitä todennäköisemmin samaa huumausainetta, josta Itä-Uudenmaan poliisi varoitti aiemmin tällä viikolla tiedotteessaan. Porvoon seudulla oli löydetty samanlaisia pillereitä, joita on myyty bentsodiatsepiinina ja ekstaasina. Aineen tiedetään esimerkiksi aiheuttaneen äärimmäistä velttoutta ja sen käytön takia on jouduttu sairaalahoitoon.

Rikoskomisario Arto Partasen mukaan aineen todellinen tarkka koostumus on tuntematon ja se voi aiheuttaa käyttäjälleen erityisen hengen ja terveyden vaaran.

Kahta erillistä henkilöä epäillään huumausainerikoksesta.

”Toinen rikoksesta epäilty on itse ollut erittäin päihtynyt ja suhteellisen huonossa kunnossa”, Partanen sanoo.

Jäivät kiinni katuvalvonnassa

Poliisi sai molemmat henkilöt kiinni Tampereen keskustassa perjantaina suorittaessaan tavanomaista, mutta tehostettua katuvalvontaa.

Partasen mukaan molemmat epäillyt ovat tulleet Tampereelle pääkaupunkiseudulta. Henkilöt ovat olleet poliisiasemalla kiinniotettuina, kun asiaa on selvitetty.

Poliisi muistuttaa, että silloin kun kyseessä on laiton huumausaine, ei aineen tai tabletin todellisesta koostumuksesta ja vaikutuksesta ole sen käyttäjälle koskaan varmuutta.

”Jos näitä pillereitä nyt on tuotu tänne enemmänkin ja ne ovat samantyyppistä erää tai sisältävät erityisen vaarallista ainetta, tiedottaisin kansaa: näiden nauttiminen ei ole millään tavalla suositeltavaa eikä järkevää. Ja tietenkin se on täysin laitonta”, Partanen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut