Poliisin perjantai oli Tampereella kiireinen: Tehtäviä aiheuttivat muun muassa helteessä silloilta veteen hyppivät ihmiset: ”Pidettäisiin järki mukana”

Poliisilla oli perjantaina Tampereella runsaasti tehtäviä, joista osa liittyi myös käynnissä olevaan Blockfest-tapahtumaan.

20.8. 14:22

Aamulehti

Lämmin kesäviikonloppu ja perjantaina alkanut Blockfest toivat Tampereelle runsaasti väkeä, mikä näkyi myös poliisin tehtävissä.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisi on esimerkiksi joutunut puuttumaan useamman partion voimin Tampereen keskustan alueella tapahtuneisiin pahoinpitelyihin ja tappeluihin, kertoo komisario Jani Mäkilä Sisä-Suomen poliisilaitokselta lauantaina alkuiltapäivällä.

Liiallisesta päihtymyksestä tai häiriökäytöksestä johtuvia kiinniottoja on myös ollut normaalia enemmän.

”Suhteutettuna liikkeellä olevaan väkimäärään ne pysyivät kuitenkin maltillisina.”

Yksittäisiä vakavia väkivallantekoja ei Mäkilän mukaan kirjattu.

Silloilta hypittiin veteen

Poliisille ja pelastuslaitokselle päänvaivaa perjantaina aiheuttivat myös Ratinan sillalta ja Laukonsillalta Ratinan suvantoon hyppivät ihmiset.

”Se aiheutti tietysti poliisille ja pelastuslaitoksen pintapelastajille työtä. Poliisi toivoo, että pidettäisiin järki mukana. Siellä kuitenkin kulkee veneilijöitä, eikä koskaan tiedä, mitä siellä pinnan alla on.”

Vakavampia vahinkoja ei Mäkilän mukaan tilanteissa kuitenkaan sattunut.

Poliisi myös esti yhdessä järjestäjän turvallisuushenkilöstön kanssa useampia liputtomien, usein alaikäisten ihmisten pyrkimyksiä festivaalialueelle. Blockfest-tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta.

Lauantaista Mäkilä odottaa niin ikään normaalia kesälauantaita kiireisempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut