Ratikka toimii Tampereella taas normaalisti – Viranomaiset tutkivat sähköratavauriota ja siihen johtaneita syitä

Tampereen Ratikan sähköratavaurio on saatu korjattua. Liikenne saatiin normalisoitua aamuyöllä. Vaurion aiheutti kuorma-auton törmäys raitiotierakenteisiin.

Tampereen ratikka toimii taas normaalisti perjantain sähköratavaurion jälkeen.

20.8. 9:37

Aamulehti

Tampereen raitiotiejärjestelmässä perjantaiaamuna tapahtunut sähköratavaurio on saatu korjattua, tiedottaa raitiotiejärjestelmän toimivuudesta vastaava Tampereen Raitiotie oy.

Raitiovaunuliikennettä ei päästy ajamaan vaurion vuoksi keskustassa perjantain aikana. Vaurio on saatu korjattua ja normaali liikennöinti päästiin aloittamaan perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 3.20.

Vaurion aiheutti kuorma-auton törmäys raitiotierakenteisiin. Sen seurauksena raitiotien ajolangat putosivat Hämeensillan ja Hatanpään valtatien alueelta. Pudonnut ajolanka irrotti samalla yhdestä raitiovaunusta virroittimen. Viranomaiset tutkivat tapahtumaa ja siihen johtaneita syitä.

Lue lisää: Ratikkaliikenne täysin poikki Tampereen keskustassa, korjaustyöt jatkuvat yöhön saakka – Katso tästä päivitetyt poikkeusreitit

Raitiovaunuliikenne korvattiin vaurion aikana busseilla. Kumpaakin Ratikkalinjaa päästiin liikennöimään osittain korjaustöiden edetessä. Nyt molemmat linjat, 1 ja 3 ovat käytössä normaalisti.

Aiheutuneet vauriot mittavia

Tampereen Raitiotie Oy ohjeistaa tiedotteessa, että jokaisen raskaita ajoneuvoja tai erikoiskuljetuksia kuljettavan tahon tulee noudattaa huolellisuutta ja yhtiön antamia ohjeita toimiessaan raitiotien läheisyydessä.

Ajolankoja asennetaan parhaillaan myös raitiotien läntiselle osalle Sepänkadulla, joten raitiotierakenteet tulee ottaa huomioon sielläkin.

”Aiheutuneet vauriot ovat varsin mittavia niin työmääränä, taloudellisesti kuin asiakkaidemme mielipahana mitattuinakin. Inhimillisiä virheitä sattuu eikä niitä voida koskaan täysin estää. Pyydämme kuitenkin, että jokainen raitiotien läheisyydessä liikkuva henkilö huolehtii sekä omasta että muiden turvallisuudesta noudattamalla erityistä varovaisuutta”, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kertoo tiedotteessa.

Myös kiskoilta nousseen raitiovaunun tapausta tutkitaan

Perjantaina noin puoli kolmen aikaan iltapäivällä raitiovaunun nousi kiskoilta Kalevankirkon raiteenvaihtopaikalla. Raitiovaunu nousi linjalla 1 poikkeusvaihteessa kiskoilta ja linjan liikennöinti keskeytyi noin kahdeksi tunniksi. Tarkkaa syytä tapahtuneeseen tutkitaan, kertoo Tampereen raitiotie oy tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut