Tampereen liikenne osoitti taas haavoittuvuutensa – miksi kaupungilla ei ole minkäänlaista varasuunnitelmaa?

Kaupungin liikennejärjestelmä ei saa olla niin haavoittuvainen, että yhden ajolangan vaurioituminen johtaa kaaokseen.

19.8. 12:09

Aamulehti

Rantatunneli tukossa, raitiotien ajolanka poikki.

Nämä uutiset alkavat olla jokaiselle Tampereen liikenteessä liikkuvalle jo niin tuttuja.

Perjantaiaamuna se taas tapahtui. Ajolankavaurio Hatanpään valtatiellä johti siihen, että koko keskustan joukkoliikenne meni sekaisin. Vaurion korjaaminen kestää seuraavaan päivään, bussireitit muuttuvat eivätkä raitiovaunut etene päätepysäkille asti.

Samaan aikaan joukkoliikenteen asiakkaiden ärsytyskynnys ylittyy, joukkoliikenteen palvelusivusto ruuhkautuu eikä tieto kulje. Perjantainakin monen pienen koululaisen koulumatka keskeytyi ja siinä sitten seisot avuttomana jossain Hakametsässä, kun pitäisi olla keskustassa koulun penkissä.

Eikö Tampereen kaupungilla ja sen joukkoliikenteellä ole todellakaan minkäänlaista varasuunnitelmaa tällaisten vahinkojen varalle?

Yksi peltikolari rantaväylällä johtaa Tampereen kapealla kannaksella totaaliseen liikennekaaokseen. Ei näin voi jatkua. Näihin toistuviin tilanteisiin pitää pystyä luomaan korvaavat käytännöt ja etsiä tavat, joilla tiellä liikkujille saadaan tieto kulkemaan.

Kun varasuunnitelmat olisivat valmiina ja matkustajat oppisivat niiden käytön, monelta murheelta, myöhästymiseltä ja epätietoisuudelta vältyttäisiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut