Pirkankadun Kilometritalon tukimuurin uusintatyöt alkavat tänään – Näin liikennejärjestelyt muuttuvat remontin aikana

Pirkankadulla uusitaan Kilometritalon edessä oleva vanha betoninen tukimuuri. Töiden aikana kadun etelälaidan jalkakäytävä ja pyörätie on ajoittain suljettu.

Pirkankadun Kilometritalo kuvattiin lokakuussa 2021.

18.8. 15:24

Aamulehti

Pirkankadulla uusitaan Kilometritalon edessä oleva matala betoninen tukimuuri. Samalla Pirkankadulle johtavat portaikot kunnostetaan. Työt alkavat torstaina 18. elokuuta ja jatkuvat noin lokakuuhun asti.

Rakennuttajainsinööri Jukka Rantala kertoo, että tukimuuri uusitaan, sillä vanhassa muurissa on isoja halkeamia, ja se ei enää pian kestä omaa painoaan. Muuri on noin 80 senttimetriä korkea, vajaa 100 metriä leveä ja Rantalan arvion mukaan noin satavuotias.

”Uusiminen ei ole sinänsä iso urakka, sillä vanha muuri on helppo purkaa. Isoin homma on tehdä uuteen muuriin perustukset”, Rantala kertoo.

Rantala arvioi, että muurin uusiminen maksaa noin 100 000 euroa.

Korvaava reitti

Töiden takia Pirkankadun eteläpuolen kävely- ja pyöräreittiä joudutaan kaventamaan ja ajoittain koko jalkakäytävä ja pyörätie Kilometritalon edessä on suljettu.

Korvaava reitti kulkee Pirkankadun pohjoispuolen jalkakäytävällä, jolle voi siirtyä katuosan länsipäässä Tipotien risteyksen liikennevaloista ja etelässä Vesilinnakadun risteyksestä.

Urakoitsijana saneerauksessa toimii Rakennusurakointi Eero Latomäki Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut