Kuvat: Valtava lumivuori Tampereella on kestänyt jopa kesän hellejaksot – Kahdella lumenkaatopaikalla on sulamatonta lunta vielä elokuussa

Tampereen kolmelle lumenkaatopaikalle tuotiin viime talvena yli 36 000 kuormaa lunta. Kahdella niistä on vielä lunta jäljellä.

Ruskossa lumenkaatopaikalla on vielä elokuussa paljon sulamatonta lunta.

17.8. 20:12

Aamulehti

Tampereella Ruskon lumenkaatopaikalla on edelleen lunta, vaikka menossa on jo elokuun puoliväli ja päällä ovat kovat helteet.

Tampereen Infran tekninen johtaja Wille Siuko kertoo kyseessä olevan normaali ilmiö.

”On normaalia, että lumi ei ole ehtinyt sulaa, jos on vähänkään runsaslumisempi talvi ollut. Lumen joukossa on sepeliä eli hiekoitusmateriaalia, joka tekee lumeen ikään kuin eristävän kerroksen. Lunta sitten pöyhitään, ja otetaan sepeli pois, jotta lumi voi sulaa.”

Siuko kertoo, että Tampereen Infran lumenkaatopaikoille tuotiin tänä talvena yli 36 000 kuormaa lunta, kun talvella 2020–2021 lunta tuotiin 20 000 kuormaa. Lumen joukosta löytyy aina myös lisäksi roskaa ja tavaroita.

Tampereelta lunta kuljetetaan kolmelle lumenkaatopaikalle, jotka sijaitsevat Ruskossa, Aarikkalassa ja Kolmenkulmassa. Siukon mukaan lumi on jo melkein sulanut Aarikkalan lumenvastaanottoalueella. Lunta on enemmän jäljellä vielä Ruskossa ja Kolmenkulman lumenvastaanottoalueella.

Lumet on tarkoitus sulattaa elokuun loppuun mennessä.

Hiekoitussepeli toimii tehokkaana eristeenä lumelle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut