Näin viikonlopun Blockfest vaikuttaa Tampereen Ratinassa liikkumiseen ja Nysse-linjoihin – Turva-alue festivaalin ympärillä laajenee

Tampereen kaupungin katuinsinöörin mukaan esimerkiksi Tampereen valtatietä ja Nalkalankatua voi kulkea vain toista puolta pitkin. Turva-aluetta laajennetaan, koska festivaalin ulkopuolella aikaa viettävistä henkilöistä on ollut häiriötä aiemmin.

Blockfestin aitoja oli pystytetty jo keskiviikkona lähes koko Nalkalankadun varrelle.

17.8. 21:34

Aamulehti

Viikonloppuna Tampereen Ratinassa järjestettävä kaksipäiväinen Blockfest aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä keskustan liikenteeseen ja siellä liikkumiseen sekä linja-autojen reitteihin. Festivaalin turva-alueen rajaaminen eli katujen aitaaminen alkoi jo keskiviikkona.

Tampereen kaupunki on myöntänyt luvat katujen sulkemiseen. Katuinsinööri Marko Korpela ei osaa nimetä tarkasti kaikkia katuja, joita järjestelyt koskevat. Hänen mukaansa ne kuitenkin vaikuttavat merkittävästi Ratinan kevyeen liikenteeseen.

Ratinan lähelle ei pääse kovin helposti, sillä festivaalin ympärillä sijaitseva niin kutsuttu turva-alue laajenee. Esimerkiksi Tampereen valtatietä ja Nalkalankatua voi kulkea vain toista puolta pitkin.

”Yhteys siellä säilyy koko ajan. Siitä ei ole pelkoa, ettei siellä kulkea pääsisi. Mutta ei välttämättä pysty kulkemaan sitä lyhintä reittiä tai sitä, jota on tottunut kulkemaan.”

Blockfestin turva-aluetta laajennetaan, koska aiempina vuosina festivaalialueen ulkopuolella oleskelevista henkilöt ovat aiheuttaneet häiriötä. "Aluetta joudutaan vähän rajoittamaan, jotta saadaan se sillä konstilla järjestyksenvalvonnan piiriin, katuinsinööri Marko Korpela Tampereen kaupungilta kertoo.

Lue lisää: Blockfestin rakentaminen etenee, tältä alueella näyttää – Isoimmat jatkobileet juhlitaan Nokia-areenassa: ”Siitä tehdään jättimäinen klubi”

Turva-aluetta laajennetaan Korpelan mukaan, koska aiempina vuosina festivaalialueen ulkopuolella norkoilevista henkilöistä on ollut häiriötä.

"Aluetta joudutaan vähän rajoittamaan, jotta saadaan se sillä konstilla järjestyksenvalvonnan piiriin.”

Korpela kertoo, että keskiviikkona osa aidoista oli jo pystytettynä, ja yhteyksiä suljetaan koko ajan enemmän. Tiistaina liikennejärjestelyjä oli käyty katselmoimassa, ja järjestäjät olivat saaneet joitain korjauskehotuksia. Esimerkiksi ennakko-opasteita oli puuttunut ennen katkaistua tieosuutta.

Blockfestin viralliset jatkot järjestetään Nokia-areenalla. Tapahtuma areenalla alkaa sekä perjantaina että lauantaina kello yhdeksän illalla ja päättyy neljältä aamulla. Tapahtuman takia Areenan vieressä kulkeva Kalevantie on suljettu liikenteeltä.

Aamulehti yritti tavoittaa Blockfestin järjestäjiä kertomaan yksityiskohtaisemmin, mitä katuja suljetaan ja kuinka kauan ne ovat poikki. Järjestäjät eivät kuitenkaan toimittaneet tietoa keskiviikkoiltaan mennessä.

18 linjaa poikkeusreitillä

18 linja-autolinjaa on poikkeusreiteillä perjantaina ja lauantaina kello yöllä 21–5 välisenä aikana. Sorin aukion C, D ja E -pysäkit sekä rautatieaseman E-pysäkki ovat suljettu.

Poikkeusreiteillä ajaa 18 linjaa: 2, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 19, 26, 27, 28, 30, 31, 40, 42, 80, 95 ja 103. Muut bussit ja ratikat ajavat normaalisti. Esimerkiksi linjojen 2, 7, 9, 19 ja 40 reiteiltä Sorin aukion pysäkit korvataan Hatanpään valtatien pysäkeillä.

Areenan jatkotapahtumien liput on loppuunmyyty. Paikalla on molempina päivänä noin 7 000 kävijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut