Länsi-Tampereella puretaan kolme 70-luvun kerrostaloa, tilalle neljä uutta – ”Oli järkevää rakentaa uutta ja laadukasta”

Tampereen Vuokratalosäätiölle tulee Lamminpäähän hankkeessa 27 asuntoa nykyistä enemmän. Kerroksia uusiin taloihin tulee neljä.

Havainnekuva Juurikatu 15:lle suunnitelluista taloista.

17.8. 21:01

Aamulehti

Tampereen Vuokratalosäätiö purkaa Lamminpäästä kolme kolmikerroksista vuokrakerrostaloa Juurikadulta. Kiinteistöjohtaja Jaana Ojares kertoo, että tilalle rakennetaan neljä nelikerroksista taloa.

Lisäksi tontille tulee pihatalo, johon tulee yhteiset saunat, asukastiloja ja pesutupa.

Uusia asuntoja tulee yhteensä 108, kun nyt asuntoja on taloissa 81.

Ojares kertoo, että talot ovat tyhjillään, sillä alueella on tehty kaavamuutos, jolloin asukkaita on voitu tiedottaa hyvissä ajoin etukäteen.

Juurikadun talot on rakennettu vuonna 1972. Talot sijaitsevat Nauhatehtaan alueella, jonne on tehty kaavamuutos, mikä mahdollistaa lisärakentamisen.

Lue lisää: Vilkkaan tien varrelle tulossa 1 200 uutta asuntoa Länsi-Tampereella – Katso suunnitelmat: näin kaupunginosa muuttuu entisen tehtaan alueelle

Talojen purkamiseen päädyttiin niiden kunnon vuoksi.

"Hanke on osa perusparannusohjelmaamme. Juurikadulla oli putkien kanssa ongelmia, ja edessä oli joka tapauksessa iso remontti. Kun alueella oli kaavamuutos, oli järkevää rakentaa uutta ja laadukasta. Saamme myös lisää asuntoja, koska tarve on kova. Lisäksi uudisrakentamisen myötä taloihin saadaan hissit, Ojares perustelee uudisrakentamista.”

Alue kehittyy

Ojares lisää, että alue kehittyy kaavamuutoksen myötä ja ratikkakin on tulossa lähelle, joten vuokra-asunnoille on varmasti myös alueella kysyntää.

Taloihin tulee asuntoja yksiöistä neliöihin, ja niiden keskipinta-ala on yli 50 neliötä.

Ojareksen mukaan purkaminen ja rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta ja talot valmistuvat keväällä 2024. Haku asuntoihin avautuu noin puoli vuotta aiemmin.

Rakentamisen myötä vuokra-asuntojen hinnat kohoavat jonkin verran.

”Olemme kohtuuhintainen, ja tavoite on, että olemme selvästi markkinahintatasoa edullisempi vuokranantaja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut