Tampereella toimiva Kotitori-neuvontapalvelu muuttaa toimintamalliaan avin päätöksen takia – palvelut jatkuvat silti ennallaan

Tampereen kaupunki on jo aloittanut uuden Kotitori-kilpailutuksen valmistelun.

Neuvontapalvelu Kotitori palvelee verkossa, puhelimitse ja Tampereella Frenckellinaukiolla sijaitsevassa toimistossa.

15.8. 12:35

Aamulehti

Tampereella ja Orivedellä toimiva maksuton neuvontapalvelu Kotitori muuttaa toimintamalliaan aluehallintoviraston (avi) huhtikuisen päätöksen mukaiseksi, tiedottaa Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelut.

Tampereen kaupungin ja Alustapalvelu Sociala oy:n, Tammenlehväkeskus oy:n ja Tampereen Kehitysvammaisten tuki ry:n muodostama ryhmittymä on sopinut päättävänsä Kotitori-palveluintegraattorimallin hankintasopimuksen.

Palveluintegraattori on toimija, joka yhdistää palvelut, tekijät ja asiakkaat. Palveluintegraattori siis yhdistää toteuttajat toimittamaan asiakkaan tarvitseman palvelukokonaisuuden.

Alustapalvelu Socialan kokoama ryhmittymä on toiminut Kotitorin palveluintegraattorina syyskuusta 2021 lähtien. Avi edellyttää Kotitorin palveluntuottajien lisäksi palveluintegraattorilta rekisteröitymistä sosiaalipalveluiden tuottajaksi.

Avi ei rekisteröinyt palveluiden tuottajaksi

Länsi- ja Sisä-Suomen avi päätti 1. huhtikuuta 2022, ettei Socialan ilmoittamia sosiaalipalveluita rekisteröidä yksityisten palvelujen tuottajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti. Tämän vuoksi hankintasopimus Kotitorin palveluintegraattoritoiminnasta kanssa päätettiin yhteisellä sopimuksella 4. elokuuta 2022.

Asiakkaiden kotona asumista tukevat palvelut jatkuvat kuitenkin muutoksen jälkeenkin ennallaan, ja Kotitori sekä Kotitorin Pirkanmaan puhelinneuvonta auttavat jatkossakin tuttuun tapaan.

”Olemme neuvotelleen erilliset sopimukset nykyisten toimijoiden ja alihankkijoiden kanssa, kertoo tiedotteessa sosiaali- ja terveyspalvelujen johtaja Leena Viitasaari Tampereen kaupungilta.

Kaupunki on jo aloittanut uuden Kotitori-kilpailutuksen valmistelun, jossa huomioidaan palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa.

13-vuotinen malli

Kotitori-malli on toiminut Tampereella jo 13 vuoden ajan. Kotitorilta saa tietoa yksityisistä, julkisista ja kolmannen sektorin palveluista ja toiminnasta.

Aluksi malli vastasi erityisesti ikäihmisten palvelutarpeisiin. Viime vuonna Kotitori laajeni auttamaan myös mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitsevia sekä kattamaan vammaisten ihmisten palvelujen neuvontaa ja ohjausta. Kotitorilta neuvoja saavat myös läheiset ja omaiset.

Lue lisää: Tampereen Kotitorin palvelu­neuvonta laajenee uusille asiakkaille – ”Toimintamalli on sellainen, mitä kannattaisi kehittää ja levittää muuallekin”

Muutoksesta huolimatta Kotitorin palvelu- ja neuvontapisteen yhteystiedot säilyvät ennallaan. Kotitorille voi soittaa numeroon 03 5656 5700 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen kotitori@tampereenkotitori.fi.

Paikan päällä Kotitorilla voi edelleen asioida Frenckellissä (Frenckellinaukio 2 B) sijaitsevassa neuvonta- ja palvelupisteessä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut