Aitoleipä avasi ravintolan Pyynikin Trikoon entiseen tehtaaseen Tampereella – Erityisesti yksi asia sai kahvilaketjun investoimaan kansallismaisemaan: ”On hieman erilainen”

Hotellin yhteydessä ravintolatoiminnan pyörittäminen on toimitusjohtajan mukaan Aitoleivälle uusi aluevaltaus.

Aitoleipä toimii hotelli Unity Tampereen yhteydessä. Hotelli avataan kunnolla käyttöön syyskuun aikana.

15.8. 5:30

Aamulehti

Pirkanmaalainen kahvilaketju Aitoleipä on avannut uuden ravintolan Pyynikin Trikoon vanhaan tehdasrakennukseen. Uudella ravintolalla on yhteinen sisäänkäynti tehtaaseen rakennetun hotellin kanssa. Noin 200-neliöinen ravintola palvelee myös hotellin asiakkaita.

”Tiloissamme on hotelliaamiainen, lounas ja viikonloppuisin olemme pitäneet brunssia”, kertoo Aitoleivän toimitusjohtaja Olli Pelkonen.

Aitoleipä avasi ovensa Pyynikillä jo toukokuussa. Hotellin toiminta alkaa täysmittaisesti kuitenkin vasta syyskuun aikana. Pelkonen uskoo, että hotellin avautumisen myötä myös asiakkaat löytävät paremmin uuden ravintolan.

”Vielä eivät ole kauhean hyvin löytäneet. Se on ollut harmillista.”

Mikä?

Aitoleipä oy

Mikä: Pirkanmaalainen kahvila- ja ravintolaketju.

Perustettu: Ensimmäinen Aitoleipä-kahvila avasi ovensa Lempäälän Ideaparkissa vuonna 2006.

Missä: Nykyisin Pirkanmaalla on useita Aitoleivän toimipisteitä. Lisäksi maakunnan ulkopuolella Seinäjoella toimii yksi Aitoleipä-kahvila.

Talous: Liikevaihto 2,9 miljoonaa ja tilikauden tulos 105 000 euroa miinuksella maaliskuussa 2021 päättyneellä tilikaudella. Aiempina tilikausina toiminta on ollut kannattavaa.

Hotellitoiminta alussa

Pelkosen mukaan hotellin nimi ja konsepti eivät ole vielä ihmisille kovin tuttuja, sillä Unityllä ei ole vielä montaa toimipaikkaa. Pelkonen kertoo, että sijainti hotellin läheisyydessä tarjoaa ravintolatoiminnan näkökulmasta monia mahdollisuuksia. Se oli yksi syy, miksi Aitoleipä halusi investoida juuri Pyynikin Trikoolle.

”Tampereella on todella voimakas kysyntä nyt hotelleille, ja tässä konsepti on hieman erilainen, kun tarjotaan myös pidempiaikaista majoitusta.”

Pelkonen uskoo, että kun hotellin toiminta lähtee kunnolla käyntiin, kuusikymmentäpaikkainen ravintola saattaa tulevaisuudessa aamupalalla täyttyä hyvinkin nopeasti.

”Toki sitten, kun hotelli täyttyy, niin tämä varmaan jää aika pieneksi. Kuusikymmentä ihmistä sinne mahtuu kerralla, mutta eivät kaikki varmastikaan samaan aikaan aamupalalle tule.”

Paikka kiinnostaa

Hotellissa on myös suuret kokoustilat, jotka Pelkosen mukaan tarjoavat catering-puolelle erilaisia mahdollisuuksia. ”Ympäristö itsessään on upea. Ainutlaatuista, että näin lähelle keskustaa saadaan tällainen paikka.”’

Tällä hetkellä Pyynikin ravintolassa tarjottavalla brunssilla on ollut Pelkosen mukaan hyvin kysyntää. ”Täällä halutaan käydä katsomassa, millainen paikka on.”

Pyynikin Trikoon tehdasalueen uusissa tiloissa toimintansa ovat aloittaneet viime aikoina myös uusi kuntosali, panimo sekä ruokakauppa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut