Itä-Hervantaan suunnitellaan uutta viheraluetta – nykyinen parkkipaikka muuttuu leikkipaikaksi

Mörrimöykynpuistoksi nimetylle viheralueelle tulee pieni pelikenttä sekä kuntoilu- ja leikkipuistovälineitä.

Uutta leikkipuistoa ja viheraluetta suunnitellaan Hervannan kampuksen läheisyyteen Tekniikankadun varrelle.

12.8. 6:30

Aamulehti

Tampereen Itä-Hervantaan aiotaan rakentaa uusi leikkipuisto ja viheralue. Mörrimöykynpuistoksi nimetty alue tulee sijaitsemaan Itä-Hervannassa Poliisikoulunkadun ja Tekniikankadun välissä.

Alue on melko luonnontilaista sekametsää, ja luonnon säilyttäminen on otettu uuden puiston sijainnissa lähtökohdaksi.

Leikkipaikka pienellä pelikentällä saatiin sijoitettua nykyiselle pysäköintikäytössä olevalle alueelle, jolloin pystyttiin säästämään puiston metsäistä osuutta.

Suunnitelmassa metsä säilyy lähes kokonaan. Puiston lisäksi Tekniikankadulta rakennetaan uusi väylä, joka johtaa Poliisikoulunkadulle. Alikulku pohjoiseen toteutetaan mahdollisesti myöhemmin.

Pelikenttä ja kuntoiluvälineitä

Suunnitelmassa puistoa reunustavat loivat niitty- ja metsäkasvillisuuskummut, jotka liittävät alueen ympäröivään metsään.

Leikkipaikan pinta on tarkoitus tehdä turvahakkeesta ja kivituhkasta, ja välineissä käytetään pääasiassa luonnonpuuta. Alueelle tulevan pelikentän reunalle sijoitetaan ulkokuntoiluvälineitä sekä riippumatto.

Leikkipaikalle kaavaillaan myös muun muassa pöytätennispöytää, piknik-pöytää ja sieniveistosta. Lisäksi puiston reunalle voidaan sijoittaa periskooppi, josta voi katsella alas korpeen.

Mörrimöykynpuiston rakennettava pinta-ala on yhteensä noin 4 250 neliömetriä ja kustannusarvio kokonaisuudessaan 245 000 euroa.

Puiston suunnitelma vaatii vielä Tampereen yhdyskuntalautakunnan hyväksynnän. Puisto rakennetaan valmiiksi, kun sitä ympäröivät asuinkorttelit on rakennettu ja aluetta koskeva laajempi asemakaava on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut