Pursikatu 4:n luvaton majoitustoiminta jatkuu Tampereella – Nyt sekä kiinteistönomistaja että toiminnanharjoittaja valittivat hallinto-oikeuteen

Toiminnanharjoittaja Hiisi Homesilla on majoitustiloja Tampereella myös Muotialassa osoitteessa Ruopionkatu 6.

Keskiviikkona Hiisi Homesin verkkosivuilta voi edelleen varata Tampereen kaupungin luvattomiksi toteamia majoitustiloja Tampereen Armonkalliolta. Nyt yhden hengen majoitus maksaa neljältä yöltä 425 euroa.

11.8. 7:01

Aamulehti

Tampereen kaupunki määräsi kesäkuussa uhkasakon, jolla yritetään estää sekä kiinteistön omistajaa että toiminnanharjoittajaa käyttämästä Tampereella Pursikatu 4:ssä sijaitsevan asuinkerrostalon asuinhuoneistoja majoitustiloina 1. heinäkuuta 2022 jälkeen. Kaupungin mukaan rakennuksen tiloja käytetään vastoin voimassa olevaa rakennuslupaa ja voimassa olevaa asemakaavaa.

Uhkasakon asetti yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto. Määräys ei koske yhtä asuinhuoneistoa, jossa on väestörekisterin mukaan henkilö kirjoilla.

Vieläkö Pursikatu 4:n asuinkerrostaloa käytetään majoitustoimintaan, Tampereen kaupungin juristi Heidi Ruonala?

”Nettisivujen perusteella huoneistoja voi edelleen varata lyhytaikaiseen majoittumiseen. Nyt vähimmäisaika on neljä vuorokautta.”

Mitä rakennusvalvonta nyt aikoo asialle tehdä?

”Kiinteistönomistaja ja toiminnanharjoittaja ovat valittaneet ympäristö- ja rakennusjaoston päätöksestä hallinto-oikeuteen eli rakennusjaoston päätös ei ole lainvoimainen. Seuraavaksi rakennusvalvonta lausuu asiasta hallinto-oikeuteen.”

Hiisi Homesilla on majoitustiloja Tampereella myös Muotialassa osoitteessa Ruopionkatu 6. Onko majoitustoiminta siellä kaavan mukaista? Mihin käyttöön osoite Ruopionkatu 6 on kaavoitettu?

”Ruopionkatu 6:n kaavan mukainen käyttötarkoitus on asuinkerrostalojen ja rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. Tontilla on lisäksi merkintä lto 25 %, joka osoittaa, kuinka monta prosenttia rakennusalalle sallitusta kerrosalasta saadaan käyttää liike- ja toimistotiloja varten.”

”Yhtiössä on 74 asuntoa, joista 4:ää Hiisi Homes tarjoaa lyhytaikaiseen majoitukseen. Toimintaa on siten huomattavasti pienimuotoisempaa kuin Pursikadun kohteessa. Majoitustoiminnan tyypilliset vaikutukset verrattuna kaavan mukaiseen käyttöön arvioidaan niin vähäisiksi, että rakennusvalvonta ei katso ainakaan tässä vaiheessa tarkoituksenmukaiseksi puuttua asiaan.”

”Korkeimman hallinto-oikeuden Helsingin Iso-Roobertinkatua koskevassa ratkaisussa toiminta katsottiin laajamittaiseksi, kun asuintalon 44 asunnosta 11:ta tarjottiin lyhytaikaiseen majoitukseen.”

Voiko kaavaan merkitty liiketila tarkoittaa myös majoitustoimintaa?

”Kyllä vain, liiketila voi tarkoittaa myös majoitustoimintaa. Liiketilaa on kaavan mukaan sallittu sille osoitetulle rakennusalalle enintään 288 neliötä eli 25 prosenttia 1 150 neliöstä.”

Kauanko asian käsittely hallinto-oikeudessa saattaa kestää?

”Hallinto-oikeuden käsittely kestää noin vuoden.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut