Linnainmaan raitiotievarikon korttelissa Tampereella alkaa kaavoitus – tällaiset ovat nyt suunnitelmat

Valmisteilla olevasta kaavasta voi kertoa mielipiteensä. Kaavaa esitellään myös yleisötilaisuudessa lokakuussa.

Uuden asemakaavan suunnittelualue on Heikkilänkadun, Teiskontien ja Kehätien väliin jäävä noin viiden hehtaarin alue

4.8. 11:43

Aamulehti

Ratikkalinjan jatkorakentaminen Linnainmaalle vaatii Tampereella uuden raitiotievarikon. Asemakaavan valmistelu varikon kortteliin Pappilassa alkoi torstaina kaupungin kuulutuksella.

Suunnittelualue on Heikkilänkadun, Teiskontien ja Kehätien väliin jäävä noin viiden hehtaarin alue, jossa toimii nyt kaksi polttonesteen jakeluasemaa. Kaupungin omistama alue on muutoin rakentamaton.

Raitiotievarikon lisäksi asemakaavassa otetaan huomioon raitiotien matkustajien tarvitsema liityntäpysäköinti ja muita mahdollisia toimintoja.

Tavoitteena on kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen kortteli, portti idästä ja pohjoisesta tiivistyvään raitiotiekaupunkiin. Myös virkistysyhteyttä ja ekologista yhteyttä Pappilasta Niihamaan halutaan vahvistaa.

Miksi asemakaava lähti valmisteluun, vaikka jatkorakentamisesta ei ole tehty toteutuspäätöstä, Tampereen kaupungin projektiarkkitehti Katarina Surakka?

”Se lähti valmisteluun siksi, että jos päätös tehdään, olisi valmius lähteä saman tien rakentamaan. Asemakaavahanke kestää rapsakkaat vuoden, puolitoista, kaksi, mitä mahtaa kestääkään. Asemakaavoitusta ei ole enää mahdollista alkaa tehdä siinä vaiheessa, jos valtuusto tekee toteutuspäätöksen.”

Raitiotietä Pirkkala–Linnainmaa ja varikkoa sen mukana suunnitellaan parhaillaan, mikä vaikuttaa myös kaavoitusaikatauluun. Kaavoituksessa on tavoitteena suunnitella hybridikortteli, jossa olisi mahdollisesti muitakin toimintoja kuin varikko ja liityntäpysäköinti.

Lue lisää: Näin raitiotie aiotaan rakentaa Pirkkalasta Itä-Tampereelle – Tällaiset ovat suunnitelmat: miljoonien eurojen sillat, uusi varikko ja joukkoliikenteen terminaali

”Jotta voimme pitää hybridikorttelin esillä ratikan suunnitteluvaiheessa, on syytä aloittaa kaavahanke tässä vaiheessa. Muutoin käy ikään kuin niin, että suunnitellaan vain ratikan ehdoilla ja muut tavoitteet jäävät huomioimatta”, Surakka sanoo.

Valmisteilla olevasta kaavasta voi esittää kommentteja 4.8.–1.9.

Kaava-aineistoa esitellään myös raitiotien yleisötilaisuudessa lokakuussa. ”Ei tarvitse huolestua, vaikka kaavan tämänkertainen nähtävillä olo päättyy ennen sitä, sillä yleisötilaisuudessa esille tulevat palautteet ja mielipiteet huomioidaan asemakaavan yhteydessä”, Surakka kertoo.

Aineisto on nähtävänä nettiosoitteessa tampere.fi/ilmoitustaulu ja Tampereen kaupungin palvelupisteessä Frenckellinaukio 2B:ssä. Samoissa paikoissa voi antaa mielipiteensä kaavaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut