Tampereen Näsinpuistoon ilmestyi erikoinen kukkien peittämä mökki – Taustalla yrityksen tempaus

Leikkimökin kokoisen rakennuksen ympärillä ja katolla kasvaa laventelia, mäkimeiramia, mirrinminttua, hunajakukkaa, päivänkakkaraa ja auringonkukkaa.

Pörriäisbuffet saapui Näsinpuistoon suihkulähteen viereiselle nurmelle. Mökin vieressä on aurinkopaneeli. Pörriäisbuffet kuvattiin 2. elokuuta 2022.

3.8. 6:30

Aamulehti

Tampereen Näsinpuistossa suihkulähteen vieressä on ollut maanantaista asti pientä leikkimökkiä muistuttava, värikkäiden kukkien peittämä rakennelma.

Kyseessä on Valion markkinointitempaus. Yritys kertoo avanneensa neljä pörriäisbuffetiksi kutsumaansa hyönteishotellia eri puolille Suomea. Tampereen lisäksi sellaiset tuotiin Helsingin Töölönlahdelle, Turun Puolalanpuistoon ja Oulun Snellmaninpuistoon.

Yritys haluaa tempauksella lisätä tietoisuutta pölyttäjähyönteisten katoavasta elinympäristöstä sekä nostaa esiin Valion maitotilojen roolin luonnon monimuotoisuuden lisäämisessä.

”Tiiviisti rakennetussa kaupunkitilassa ei ole hyvät elinehdot pörriäisille. Erilaisella kaupunkiviljelyllä voi kuka tahansa kaupunkilainen tarjota kattauksen pörriäisille”, sanoo viestintäpäällikkö Aino Laakso.

”Haluamme myös muistuttaa roolistamme luonnon monimuotoisuudessa. Lehmien laidunmaat ovat luonnon monimuotoisuuden tekijöitä. Lehmät ja lanta houkuttelevat hyönteisiä ja lintuja ja laidunmaalla kasvaa monipuolisesti pölyttäjien tarvitsemia kasveja.

Leikkimökin kokoisen rakennuksen ympärillä ja katolla kasvaa muun muassa laventelia, mäkimeiramia, mirrinminttua ja hunajakukkaa.

Pörriäisbuffetin kattopuutarhaan on asetettu soma pihakalusteryhmä.

Kopin katolle on asennettu valvontakamera pörriäisten kotirauhaa turvaamaan.

Tätä on tarjolla

Pörriäisbuffet on Tampereella elokuun ajan. Sen vieressä maassa seisova aurinkopaneeli tuottaa sähköä mökin sisällä olevalle kamera- ja lähetyskalustolle. Pörriäisbuffetista lähetetään livekuvaa Valion Youtube-kanavalla.

Pölyttäjähyönteisille on tarjolla buffetissa muun muassa laventelia, mäkimeiramia, mirrinminttua, hunajakukkaa, päivänkakkaraa ja auringonkukkaa.

Pölyttäjät ovat löytäneet paikalle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut