Tampereen Tullin alueelle rakennetaan 10-kerroksinen opiskelijatalo – Valitukset hylättiin hallinto-oikeudessa: ”Olemme iloisia”

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö Toas aloittaa nyt uuden talon tarkan suunnittelun. Vanhaa taloa alettaneen purkaa aikaisintaan vuoden kuluttua.

Vaaleaksi rapattu, Pinninkatu 45:n kiinteistö jää paikoilleen. Viereisen Pinninkatu 47:n paikalle tulee uusi 10-kerroksinen opiskelijatalo. Sen alakerrokset muistuttavat väreiltään ja materiaaleiltaan vanhaa tehdasrakennusta. Havainnekuva.

3.8. 6:00

Aamulehti

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö Toas purkaa Tampereella Pinninkadun varresta vanhan rakennuksen ja rakentaa sen tilalle kymmenkerroksisen opiskelijatalon.

Tullin alueella hyväksytty asemakaava sallii tämän, ja se kuuluu Toasin toimitusjohtajan Kirsi Kosken äänestä. ”Olemme iloisia siitä, että todellakin asemakaava on nyt vahvistunut, kun kaavasta tehdyt valitukset eivät edenneet pidemmälle.”

Hämeenlinnan hallinto-oikeus antoi 28. kesäkuuta päätöksen, jolla se hylkäsi kaksi tehtyä valitusta kaupunginvaltuuston tekemästä asemakaavapäätöksestä. Hallinto-oikeuden päätöksestä ei valitettu, joten Tampereen kaupunki kuulutti tiistaina kaavan tulleen voimaan.

Toasin omistama entisen kenkätehtaan kiinteistö sijaitsee osoitteessa Pinninkatu 47. Toas haki asemakaavaan muutosta samaan aikaan viereisen Pinninkatu 45:n omistajan YH-kotien kanssa tavoitteenaan täydennysrakentaminen ja kiinteistöjen käyttötarkoituksen muutos.

125 asuntoa

Toasin taloon tulee entisen vuonna 1951 rakennetun Hämeen kenkätehtaan kiinteistön tilalle noin 125 asuntoa.

Koski kertoo, että ensi viikolla Toas pitää arkkitehdin kanssa palaverin, jossa mietitään, miten asiassa edetään.

”Meillä ei ole ollut tarkkaa suunnitelmaa, jonka voisi nyt kertoa. Kaavoissa on niin ennalta-arvaamatonta, kuinka kauan aikaa kuluu, että olisi voinut olla hukkaan heitettyä työtä, jos tässä välillä olisi yrittänyt tehdä suunnitelmaa”, hän sanoo.

Aikatauluun vaikuttaa myös maailmantilanne. ”Tarkkaan harkitaan, mikä olisi paras tai järkevin aika aloitta toteutus. Purkamiseen ryhdytään vastan sitten, kun meillä on selkeä käsitys toteutuksesta”, Koski kertoo. ”Varovaisen arvion mukaan vanhan kiinteistön purkamisen alkamiseen menee ainakin vuosi”, hän lisää.

Yhteistyötä edelleen?

YH-kodit aikoo korottaa viereistä vuonna 1948 rakennettua funkkistehdasta kolmella kerroksella ja rakentaa kiinteistöön 112 asuntoa.

”Kaupungin toive oli, että teemme kaavaa yhdessä. Varmasti tässäkin kohtaa keskustelemme kyllä yhdessä ja koitamme aikatauluttaa ja synkronoida molempien tavoitteita, että tässä voi olla jotain synergiaetuakin, jos pääsemme yhtäaikaiseen tekemiseen”, Koski kertoo.

Molempiin rakennuksiin tulee katutasoon liike- ja palvelutiloja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut