Särkänniemen laite juuttui sunnuntaina yläilmoihin kesken ajon, kyydissä useita ihmisiä – Kehitysjohtaja: ”Kyseessä oli ihan tavanomainen, suhteellisen vähäinen tilanne”

Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuon mukaan tilanne oli ohi minuuteissa. Aarresuo sanoo, että pieniä häiriöitä kirjataan joka kesä.

High Voltage -laite pysähtyi kesken ajon sunnuntaina 31. heinäkuuta Särkänniemessä. Kuvassa laite huhtikuussa 2015.

1.8. 19:09

Aamulehti

Sunnuntai-iltapäivällä Tampereen Särkänniemen huvipuistossa High Voltage -laite pysähtyi kesken ajon yläilmoihin. Tapahtuneesta ensin uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan kyydissä oli 15–20 ihmistä. Lehti kertoo, että silminnäkijän mukaan ukkonen jyrisi lähellä voimakkaasti juuri ennen kuin laite pysähtyi. Lopulta kyydissä olijat kastuivat läpimäriksi.

Ilta-Sanomien silminnäkijän mukaan kyydissä olleet joutuivat odottamaan laitteessa ainakin kymmenen minuuttia ennen kuin se saatiin maan kamaralle. Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo kertoo Aamulehdelle, että kyse oli ”joistakin minuuteista”.

”Kyseessä oli ihan tavanomainen, suhteellisen vähäinen tilanne”, Aarresuo kuvaa. ”Jos vertaa harmillisempiin tapauksiin, joissa jumiutuminen saattaa kestää jopa kymmeniä minuutteja, eilisen tapahtuma ei ollut kovinkaan erityinen tai poikkeuksellinen.”

Laitteet ovat tänä kesänä toimineet hänen mukaansa muuten oikein hyvin. ”Joka kesä joitakin häiriöitä sattuu, ne ovat aika tyypillisiä. Meillä on yli 30 laitetta, pieniä häiriöitä tulee, mutta yleensä ne selvitetään saman tien. Mitään isompaa yllätystä ei tänä kesänä ole sattunut.”

Ukkosella laitteita pois

Henkilökunta painoi laitteen stop-painiketta ukkosen takia. Laitteen piti palautua hallitusti alas, mutta se pysähtyikin samalla hetkellä ilmaan.

Aarresuon mukaan paikalle kutsuttiin huolto, joka ajoi laitteen manuaalisesti alas. Sen jälkeen ihmiset nousivat kyydistä pois. Hänen korviinsa ei ole kantautunut, että tapahtunut olisi aiheuttanut kovinkaan suurta harmitusta kyydissä olleissa.

Särkänniemen verkkosivujen mukaan High Voltage on korkeudeltaan 15,6 metriä. Kierrosnopeus on 12 kierrosta minuutissa. Huvipuiston sivuilla laitetta kuvataan pyöriväksi ja hurjaksi, ja se pyörittää matkustajia kolmeen suuntaan yhtä aikaa.

Sää seurannassa

Huvipuistossa seurataan ukkospilvien ja salamoiden liikkeitä.

”Mikäli ukkonen on juuri viistämässä ihan huvipuiston välittömästä läheisyydestä, väliaikaisesti otetaan joitakin laitteita tietyssä järjestyksessä pois käytöstä. Ja jos ukkonen sattuu aivan päälle, laitteet ovat suljettuna siihen asti, kun se menee ohi”, Aarresuo kertoo.

Hänen mukaansa käytöstä otetaan ensimmäisenä pois suurimmat laitteet eli ne, joissa mennään kaikkein korkeimmalle tai joissa ajo kestää pisimpään.

Hänen tietojensa mukaan Särkänniemeä ei ole koskaan suljettu sääolosuhteiden takia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut