Tampereen sähkölaitoksen hallitus ei ollut tietoinen Teboilin öljyn ostosta – hallituksen jäsen Tynkkynen: ”Tämä ei ole moraalisesti hyväksyttävää eikä hyväksi yhtiön maineelle”

Tampereen sähkölaitoksen hallituksen jäsen ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Oras Tynkkynen (vihr.) kertoo, että hallitus ei ole tiennyt öljyn hankinnasta Teboililta.

Tampereen sähkölaitoksen hallituksen jäsen ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Oras Tynkkynen kertoo, että hallitus ei ole ollut tietoinen öljyn hankinnasta Teboililta. Tynkkynen kuvattiin kesäkuussa 2021 vihreiden vaalivalvojaisissa ravintola Tampellassa.

28.7. 13:24

Aamulehti

Tampereen sähkölaitoksen hallituksen tiedossa ei ole ollut, että Tampereen sähkölaitos hankkii edelleen suuria määriä öljyä venäläisomisteiselta Teboililta.

Tampereen sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoi aiemmin torstaina Aamulehdelle, että Teboililta on kesän aikana hankittu öljyä noin 3 000 kuutiota eli noin 3,5 miljoonalla eurolla.

Tampereen sähkölaitoksen hallituksen jäsen ja Tampereen kaupunginvaltuutettu Oras Tynkkynen (vihr.) kertoo Aamulehdelle, että Tampereen sähkölaitoksen hallitus ei ole ollut tietoinen asiasta. Tynkkynen on myös Sitran vanhempi neuvonantaja ja vihreiden entinen kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä.

”Meille ei hallituksessa tästä ole kerrottu aiemmin mitään. Olen hallituksessakin tehnyt selväksi, että sähkölaitoksen pitää pidättäytyä Venäjän energian hankinnasta kaikin mahdollisin keinoin, vaikka se olisi hankalaa ja vaikka se voisi aiheuttaa lisäkustannuksia ja vaivaa. Tämän näkemykseni olen tehnyt hallituksessa tiettäväksi ja sama linja pitää”, Tynkkynen kertoo.

Tynkkynen korostaa, että venäläisenergian hankinta ei ole hyväksyttävää, vaikka energiatilanne on hankala.

”Tämä ei ole moraalisesti hyväksyttävää eikä hyväksi yhtiön maineelle. Tamperelaisilta asiakkailta nyt tuleva palaute on ymmärrettävästi hyvin tyrmistynyttä, koska me tamperelaiset emme halua olla mukana rahoittamassa (Vladimir) Putinin sotakassaa.”

Tynkkysen mukaan venäläisöljystä voitaisiin päästä eroon poliittisilla päätöksillä. Tynkkysen mukaan voimassaolevista sopimuksista on vaikeaa irtisanoutua kesken kauden ilman lakisääteisiä velvoitteita.

”Energia-alan toive on ollut pitkään se, että poliitikkojen pitäisi pystyä tekemään päätöksiä, joilla yksinkertaisesti kielletään venäläisenergian tuonti. Se voi toki kuulostaa vähän yllättävältä, että yritykset toivovat tällaisia kieltoja, mutta jos se pakote kieltää energiantuonnin, niin se on yhtiön kannalta etu, sillä silloin voidaan laittaa voimassaolevatkin sopimukset jäihin.”

Tynkkysen mukaan selvintä olisi, että EU kieltäisi energian tuonnin Venäjältä nopeasti ja kokonaan.

”Siltä osin kun se on mahdollista, Suomi voi kansallisesti tehdä vastaavan päätöksen eli Suomi linjaa, että maahan ei saa tuoda venäläisenergiaa. Toki eihän Suomeen enää sitä juuri tule eli tässä on varmaankin enää häntiä kyseessä. Selvyyden vuoksi tulee lähettää viesti, että emme halua litraakaan tai kiloakaan venäläisiä polttoaineita enää Suomeen”, Tynkkynen lisää.

Lue lisää: Venäläistaustainen Teboil toimittaa edelleen öljyä Tampereen Naistenlahteen – Kesän aikana öljyä ostettu noin 3,5 miljoonalla eurolla

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut