Teboilin väreissä oleva säiliöauto kiinnitti huomiota Näsisaaren työmaalla: Millä polttoaineella työkoneet tankataan? – Kaupunki ei ole antanut urakoitsijoille ohjeistusta asiassa

Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen toteaa, että linjaus on helppo tehdä, mutta sen täytäntöönpano ja valvominen olisi hankalaa.

Tampereen Näsisaaren työmaalla Hiedanrannan edustalla on havaittu Teboilin väreissä oleva säiliöauto. Selvitimme, mistä on kyse.

28.7. 15:49

Aamulehti

Tampereen kaupunki rakennuttaa Näsijärveen Näsisaareksi ristittyä tekosaarta, jonka kautta raitiotie kulkee tulevaisuudessa Länsi-Tampereelle.

Tarkkasilmäinen ohikulkija kiinnitti huomiota siihen, että Näsisaaren työmaalla Hiedanrannan edustalla seisoo öljy-yhtiö Teboilin säiliöauto, josta kivilouhetta kuljettavat kuorma-autot ja muut työkoneet tankataan. Venäläisen Lukoilin omistama Teboil on joutunut kritiikin ja boikotin kohteeksi Suomessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Lue lisää: Venäläistaustainen Teboil toimittaa edelleen öljyä Tampereen Naistenlahteen – Kesän aikana öljyä ostettu noin 3,5 miljoonalla eurolla

Pitääkö havainto paikkansa, työmaavastaava Arto Björkqvist Näsisaaren täyttöurakkaa tekevästä Louhintahiekka oy:stä?

”Työmaalle on ostettu käytetty Teboilin säiliöauto. Se on meidän automme.”

Mistä hankitte työkoneiden polttoaineet?

”Neste ne varmasti suurimmaksi osaksi Suomeen toimittaa.”

Mistä te ostatte tai tilaatte ne?

”Ne tulevat Teboililta ja Nesteeltä.”

Onko Tampereen kaupunki työn tilaajana antanut mitään ohjeistusta polttoaineiden hankinnasta?

”Meillä on paljon työkohteita. Polttoaineet hankitaan polttoaineen toimittajalta. Minä en ota kantaa siihen, mistä ne tulevat enkä päätä siitä asiasta. Yritämme rakentaa hanketta eteenpäin rauhassa.”

Onko urakoitsijoille annettu ohjeistusta, mistä työkoneiden polttoaineet hankitaan kaupungin tilaamissa urakoissa, Tampereen kaupungin rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväinen?

”Näitä asioita on mietitty, mutta ohjeistusta ei vielä ole. Kaupunki ei ole tehnyt päätöstä, että joku polttoaineen jakeluyhtiö olisi kiellettyjen listalla.”

Pitäisikö sellainen päätös tehdä?

”Tämä asia pitää ehdottomasti ratkaista. Linjaus on helppo tehdä, mutta sen täytäntöönpano ja valvonta olisi hankalaa. Jos kaupungin tilaamalle rakennustyömaalle tulee kuorma-auto, niin miten me sitä valvomme ja selvitämme polttoaineen alkuperää.”

”Linjaus on tietysti viesti ja kertoo, mitä mieltä asiasta ollaan, vaikka se olisi teknisesti vaikea toteuttaa. Tampereen kaupunki isona toimijana voi olla etunojassa asioita linjaamassa. Suotavaa kuitenkin olisi, että koko valtakunnassa kunnat toimivat samalla tavalla.”

Tampereen tekosaaren työmaalla tarvitaan monenlaisia työkoneita. Kaupunki ei toistaiseksi ole antanut ohjeistusta siitä, että joku polttoaineen jakeluyhtiö olisi kiellettyjen listalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut