Venäläisturisteja on Tampereella enää murto-osa huippuvuosista, eikä suunnan odoteta nopeasti muuttuvan

Aamulehti kysyi Visit Tampereelta, miten paljon venäläisiä matkailijoita on ollut viime aikoina Tampereella. Vuoden 2022 tilastoja ei vielä ole, mutta Visit Tampereesta arvellaan, että venäläisturisteja ei juurikaan ole ollut.

Luultavasti kovinkaan moni venäläisturisti ei ole nähnyt Tammerkosken ja historiallisen tehdasalueen maisemia tänä vuonna. Aamulehti kävi kuvaamassa alueella marraskuussa 2021.

26.7. 16:38

Aamulehti

Venäläisistä matkailijoista ei ole kuulunut juuri mitään Tampereella ja Pirkanmaalla tänä kesänä, kertoo Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäasiantuntija Katariina Onnela.

”Venäläisturisteilta ei ole tullut kysymyksiä asiakaspalveluun, ja sivustollamme on käynyt alle 200 henkilöä Venäjältä tässä kuussa. Hotelleistakaan ei ole kuulunut, että kaupunkiin olisi isommin venäläisiä turisteja saapunut”, Onnela kertoo.

Venäläiset matkailijat eivät ole ollut Pirkanmaalla yhtä merkittävä matkustajaryhmä kuin esimerkiksi lähellä itärajaa ja Helsingissä.

”Tampereen sijainti on hieman hankala venäläisille, sillä yhteydet eivät ole niin hyvät. Usein saavutaan esimerkiksi sukuloimaan samalla.”

Prosentuaalisesti venäläisten matkailijoiden määrä kaikista matkailijoista Tampereella oli ennen koronaa 0,8 prosentin luokkaa. Määrä oli tipahtanut 0,1 prosenttiin vuonna 2021.

Yhteistyö loppui

Onnela arvelee, että tällä hetkellä venäläisturisteja on korkeintaan hyvin vähän Tampereella.

”Ei heitä täällä juurikaan ole. Meillä ei ole tietoa, miten mahdollisiin venäläisturisteihin täällä suhtaudutaan tällä hetkellä, mutta ainakaan sosiaalisen median kanavissa ei ole näkynyt mitään ihmeellistä.”

Suurimmat eduskuntaryhmät ovat osoittaneet tällä viikolla kannatusta turistiviisumien kieltämiseen venäläisiltä.

Lue lisää: Suuret eduskuntaryhmät kannattavat turistiviisumien kieltämistä venäläisiltä – ”Täällä periaatteessa voi käydä vaikka sotaan osallistuneet lomailemassa”

Onnelan mukaan Venäjällä tehtiin paljon matkailumarkkinointia vielä ennen sotaa. ”Tampereella kävi esimerkiksi mediaa ja vaikuttajia sekä olimme läsnä venäläisissä sosiaalisen median kanavissa.”

Visit Tampere ja Visit Finland lopettivat toimenpiteensä Venäjällä heti sen jälkeen, kun Venäjä oli helmikuun lopulla hyökännyt Ukrainaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut