Tammerfestin kaksi ensimmäistä päivää ovat sujuneet poliisin ja ensihoidon näkökulmasta rauhallisesti – ”Sanoisin, että normaaleja viikonlopun lukemia”

Tammerfest on houkutellut Tampereen keskustaan paljon ihmisiä, mutta se ei ole näkynyt piikkinä poliisin tai ensihoidon tehtävissä Pirkanmaalla. Ensihoidon tehtävissä korostuvat kaatumiset sähköpotkulaudoilla.

Tammerfesteille oli saapunut yleisöä torstaina 21. heinäkuuta 2022 jo ennen Sannin keikkaa.

23.7. 10:26

Aamulehti

Jo kaksi päivää kestänyt Tammerfest ei ole aiheuttanut poliisin tai ensihoidon tehtäviin piikkiä.

”Tammerfest on sujunut poliisin näkökulmasta aika rauhallisesti”, komisario Jani Mäkilä vahvistaa.

Hänen mukaansa Tammerfest houkuttelee Tampereen ravintoloihin paljon ihmisiä, ja heitä näkyy myös kaupungin katukuvassa enemmän. Ravintoloiden sulkeuduttua ihmiset ovat kuitenkin lähteneet pian kotiin.

Pirkanmaalla oli Mäkilän mukaan torstaina vähän alle 370 hälytystehtävää, ja perjantaina niitä oli hieman yli 420. Hälytykset kirjataan aloitusvuorokauden aamuseitsemästä seuraavan vuorokauden aamuseitsemään.

Lue lisää: Tammerfest huipentuu tänään, Aamulehti on paikalla Popedan viimeiseen pihaukseen asti – Seuraa festivaalipäivää tästä jutusta

Hänen mukaansa perjantaita voi pitää hälytysten määrän osalta rauhallisena, torstai oli sen sijaan tavallista torstaita hieman kiireisempi.

Hänen tietojensa mukaan mikään tietty tehtävätyyppi ei ole korostunut. Mäkilän mukaan yleisesti viikonloppuisin kirjataan tavallista enemmän pahoinpitelyitä ja vahingontekoja.

Poliisi teki yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyviä kiinniottoja torstaina kuusi ja perjantaina 16. Mäkilän mukaan kiinniottojen määrä on loppuviikolle normaali.

Ensihoidossa rauhallista

Myös ensihoidon näkökulmasta Tammerfestin ensimmäiset päivät ovat sujuneet rauhallisesti.

Ensihoidon kenttäjohtajan Jyri Nummen mukaan ensihoidon tehtäviä oli Pirkanmaalla sekä torstaina että perjantaina noin 250.

”Vaikka tehtäviä onkin, ei Tammerfest sinällään kauheasti ole ensihoitoon vaikuttanut, jos verrataan tavalliseen viikonloppuun. Sanoisin, että normaaleja viikonlopun lukemia.”

Hänen mukaansa ensihoidon tehtävissä korostuvat kaatumiset, joita tapahtuu erityisesti sähköpotkulautojen kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut