Tampereen Naistenlahti 3:n äänekäs työvaihe alkaa tiistaina, melu muistuttaa lähellä lentävää hävittäjää – näin liikenne muuttuu alueella

Äänekkäitä ulospuhalluksia tehdään noin elokuun puoleenväliin saakka.

Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahti 3 -biovoimalaitos kuvattuna 28. syyskuuta 2021.

25.7. 6:00 | Päivitetty 26.7. 7:17

Aamulehti

Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen rakennustöissä alkaa tiistaina vaihe, joka aiheuttaa voimakasta melua ja ilmaan suuria määriä vesihöyryä. Meluisan vaiheen arvioitiin alkavan maanantaina, mutta aloitus siirtyy tiistai-iltaan.

”Tarkistamme vielä, että kaikki asiat ovat kunnossa aloittamista varten. Alamme tiistaina aamulla lämmittää hitaasti muutamaan sataan asteeseen isoa paksuseinämäistä putkistoa, jota on useampi sata metriä. Kun saamme kaikki paikat kunnolla lämpimiksi, alamme illalla puhaltaa”, kertoo käyttöönottopäällikkö Jussi Nakari Afry oy:stä.

Käytössä olevasta äänenvaimennus­kontista huolimatta ulospuhalluksesta syntyvän melun kerrotaan olevan merkittävän voimakasta, jopa läheltä lentävän hävittäjän ääneen verrattavissa olevaa.

Lue lisää: Naistenlahti 3:ssa Tampereella alkaa uusi vaihe, joka näkyy ja kuuluu – melua voi verrata läheltä lentävään hävittäjään

Melu ja vesihöyry liittyvät kattilalaitoksen käyttöönotto­vaiheeseen, jonka aikana laitoksella testataan polttimia ja tehdään höyryputkistojen kemiallinen puhdistus sekä ulospuhallukset. Ulospuhalluksilla poistetaan höyryputkistoista sinne kemiallisen puhdistuksen jälkeen mahdollisesti jäänyt kiintoaines.

Ilmaan purkautuva höyry on puhdasta vesihöyryä. Höyry ei ole ympäristölle tai terveydelle haitallista.

Ulospuhalluksia tehdään joka päivä 26.7.–14.8. tyypillisesti kaksi kertaa päivässä. Arvio on, että yksi ulospuhallus kestää vajaan tunnin. Arkisin se tehdään aamulla kello 7–9 välisenä aikana ja illalla kello 17–20 välillä. Viikonloppuisin ajat ovat kello 8–10 välillä ja 17–20 välillä.

Puhallutusten ajaksi alueella sijaitseva kevyeen liikenteen rantaväylä ja lähimmät venelaiturit suljetaan liikenteeltä.

”Poijukadun puolella on vartija ohjeistamassa alueella liikkuvia. Vuokraveneille ja yksityisille veneille pääsee kuitenkin kulkemaan. Veneilijöille jaetaan tarvittaessa korvatulppia”, projekti-insinööri Veli-Matti Pietarinen kertoo.

Päivitys 25.7.2022 kello 16.48: Juttuun lisätty tieto töiden siirtymisestä maanantailta tiistai-iltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut