Yli vuoden suljettuna ollut Tampereen Sepänkatu on vihdoin auki autoille – Video: Näin ensimmäiset autot kurvasivat uusitulle sillalle

Katu on ollut suljettuna viime vuoden keväästä lähtien. Perjantaina liikennöinti alkoi kadulla kello yhdeksän aamulla. Aamulehti oli paikalla ja näytti suorana lähetyksenä aamuliikennettä uusitulla Sepänkadulla.

Tampereen Sepänkatu ja rautatien ylittävä silta ovat taas autoliikenteen käytössä. Kuva on otettu perjantaiaamuna, kun Sepänkatu avattiin liikenteelle.

21.7. 19:41 | Päivitetty 22.7. 10:17

Aamulehti

Tampereen Sepänkadun ratikan raidetyöt ovat valmistuneet, ja tie avautui jälleen liikenteelle perjantaina kello 9.

Aamulehti oli paikalla ja näytti suorana lähetyksenä aamuliikennettä uusitulla Sepänkadulla. Suora lähetys on nyt päättynyt.

Katso videolta, miten ensimmäiset autot kurvasivat uusitulle Sepänkadulle:

Katu suljettiin liikenteeltä viime vuoden toukokuussa, jolloin raitiotien rakennustyöt aloitettiin ja silta uusittiin. Työt Pyynikintorin ja Santalahden välillä sen sijaan jatkuvat vielä noin vuoden ajan.

Raitiotieallianssin Santalahden alueen lohkopäällikkö Olli Tuomisto kertoo kaupungin tiedotteessa, että raitioliikenne Sepänkadun kautta Santalahteen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden elokuussa. Tavoitepäivämäärä liikenteen käynnistämiselle on 7.8.2023. Lentävänniemeen ratikan on määrä kulkea vasta vuodenvaihteessa 2023 ja 2024.

Sepänkatu uudistuu katurakenteiltaan olennaisesti raitiotien myötä. Ratikka kulkee kadun itäreunalla omalla alueellaan. Raitiotien rinnalla autoliikenteelle on varattu yksi kaista kumpaankin suuntaan.

Auto kaarsi vasta avatulle Sepänkadulle perjantaina.

Jalankulkijat ylittivät Sepänkatua perjantaiaamuna. Jalankulku- ja pyöräväylät valmistuvat Sepänkadulle myöhemmin.

Myös Satakunnankadun liittymäalueella saarekkeita on parannettu, ja Sepänkadun liikennevalot sekä valaistus uusitaan raitiotien katusuunnitelman mukaisiksi. Samalla Sepänkadun ja Paasikivenkadun liittymään asennettiin uudet liikennevalot.

Jalankulku- ja pyöräväylät valmistuvat Sepänkadulle myöhemmin. Ensi kevääseen saakka jalankulku ja pyöräily ohjataan kiertoteitä pitkin, sillä Sepänkadun itäreuna on edelleen työmaa-aluetta, jossa tehdään katurakennus- ja pysäkkitöitä.

Myös bussiliikenne palaa Sepänkadulle elokuun alussa aikataulukauden vaihtuessa. Linjat 9, 19, 72 ja 82 alkavat jälleen pysähtyä Sepänkadulla. Sepänkadun muu autoliikenne joutuu rakennustöiden vuoksi odottamaan bussimatkustajien kyytiin nousemisen tai bussista poistumisen ajan. Tämä järjestely on käytössä, kunnes raitioliikenne Lentävänniemeen alkaa.

Sepänkatu avautuu alkuvaiheessa vain autoliikenteelle. Kuva Sepänkadusta Pirkankadun suunnasta on otettu 21. heinäkuuta 2022.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut