Kaupin katuvalojen oudolle käytökselle löytyi selitys – Valaisivat viikonloppuna keskellä päivää

Tampereen Vera vastaa Kaupin ja Niihaman ulkovalaistuksesta.

Niihaman metsässä paloi katuvalo keskellä päivää lauantaipäivänä.

16.7. 16:22 | Päivitetty 18.7. 16:23

Aamulehti

Sähkön hinta on noussut pilviin, mutta Tampereen Kaupin ja Niihaman metsissä kulkevilla ulkoreiteillä paloivat valot keskellä kesäpäivää viikonloppuna.

Aamulehden kuvaaja Jukka Ritola ikuisti lauantaina pyöräillessään Kaupin ja Niihaman välisellä osuudella valokuvaan ihmeellisen näyn: kello 11 heinäkuussa palavat valot. Ritolan mukaan valot paloivat pitkällä matkalla.

Mistä on kyse?

Kaupissa työskentelevät kaupungin kentänhoitajat kertoivat lauantaina, että valot ovat palaneet päivisin aiemminkin tänä kesänä. Kaupungin vikapalveluun on tehty juhannusviikolla ilmoitus, jonka mukaan Kauppi-Niihaman ulkoilureitillä palavat valot kesällä ”ilmeisesti yötä päivää”.

Keskellä päivää palavat valot johtuvat todennäköisesti salaman hajottamasta hämäräkytkimestä, kerrottiin kentänhoitajien toimistolta. Kaupin ja Niihaman valotolppien tekniikkaa ollaan uusimassa, mutta vanhoissa tolpissa on aika ajoin ongelmia.

Aamulehti tavoitti maanantai-iltapäivänä Kaupin ja Niihaman alueen ulkovalaistuksesta vastaavan Veran Kimmo Mörön kommentoimaan valojen erikoista toimintaa. ”Siellä oli selkeä vika. Kellon hämäräkytkin oli hajonnut.”

Hämäräkytkimen avulla valot aistivat, milloin on riittävän pimeään, ja valot voidaan kytkeä päälle. Kellokytkimen avulla valojen toimintaan pystytään vielä erikseen ohjaamaan ajan mukaan.

Mörön kommentoi, että itse vian korjaamiseen ei ollut lopulta mennyt kauaakaan lauantaina. ”Se on normaalia rutiinihommaa.”

Valot paloivat Kauppi-Niihama osuudella lauantaina kello 11.

18.7.2022 kello 16.23: Artikkelia päivitetty kauttaaltaan Mörön kommenteilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut