Lapsiporukka täytti Tampereen maauimalan suihkutilan vaahdolla – Liikunnanohjaajan mukaan luvattomat vaahtobileet voivat olla vaaralliset

Tampereen kaupungin johtavan liikunnanohjaajan Tommi Liimatan arvion mukaan saippuaa lorotettiin lattialle noin viiden litran edestä. Tekijät joutuivat puhutteluun.

Tampereen maauimala on suosittu paikka kesäisenä päivänä. Ongelmia ovat viime aikoina aiheuttaneet vaahtoleikit. Maauimala kuvattuna helteellä 26. kesäkuuta.

15.7. 16:19 | Päivitetty 15.7. 17:21

Aamulehti

Tampereen maauimalassa on tänä kesänä leikitty suihkutiloissa vaahdolla niin paljon, että tällä viikolla saippuat laitettiin hetkeksi lukkojen taakse. Asiasta uutisoi ensin Yle.

Perjantaina 3–4 hengen lapsiporukka kaatoi kaiken suihkutiloissa olevan saippuan lattialle ja vaahdotti sitä ruiskuttamalla vettä. Vettä oli suihkutettu ympäriinsä mahdollisimman kovaa vaahdon tuottamiseksi. Vaahdottajat olivat noin 10–12-vuotiaita.

Tampereen kaupungin johtavan liikunnanohjaajan Tommi Liimatan arvion mukaan saippuaa lorotettiin lattialle noin viiden litran edestä.

”Onneksi se ei ole kauhean vaahtoavaa. Kyllä se vaahtoaa, mutta ei niin kuin kylpysaippua.”

Johtavan liikunnanohjaajan Tommi Liimatan mukaan maauimalan suihkutilojen valvontaa lisätään, jotta luvattomia vaahtoleikkejä ei enää harrasteta. Tommi Liimatta kuvattiin Tampereen maauimalassa kesällä 2021.

Asiatonta vaahdotusta on tehty maauimalan suihkutiloissa aiemminkin ja useita kertoja tänäkin kesänä, muttei Liimatan mukaan kuitenkaan tässä mittakaavassa. Ympäriinsä suihkuttelu on myös aiheuttanut välillä palohälytyksiä.

Tällä kertaa tekijät selvisivät pelkällä puhuttelulla. ”Jos he jäävät kiinni uudestaan, tulee seuraamuksia ja otamme yhteyden vanhempiin”, Liimatta sanoo.

Voi olla vaarallista

Liimatta muistuttaa, että lattian täyttäminen vaahdolla voi olla vaarallista. Esimerkiksi ikäihmiset eivät välttämättä odota, että lattia on liukas vaahdosta ja voivat kaatua.

”Tämmöistä ei saa tapahtua. Kaikilla on mukavampaa, kun ei hölmöillä.”

Muutaman päivän ajan maauimalan asiakkaat ovat saaneet nuorison suosimina aikoina eli esimerkiksi iltapäivisin saippuaa vain sitä erikseen pyytämällä. Myös perjantaiaamuna saippuat otettiin pois.

Liimatan mukaan saippuat palautetaan suihkutiloihin myöhemmin perjantaina ja maauimalan puolella on lisätty valvontaa pesutiloihin. Hänen mukaansa hetkittäinen saippuan säännöstely ei ole vaikuttanut maauimalan hygieniatasoon.

Lue lisää: Näyttävä kuuden metrin uima-allas vangitsee katseet nokialaisperheen hulppealla terassilla, josta voi pulahtaa veteen ympäri vuoden: ”Tämä on sellainen alueen oma maauimala”

Täydennys 15.7.2022 kello 17.20: Lisätty juttuun tieto, että asiasta uutisoi ensin Yle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut