Tampereen Hämeen­puiston aukion eteläosan kunnostus­työt käynnistyvät maanantaina – näin alue muuttuu

Aukion pintamateriaaliksi tulee graniittilaatta, joka on pyöräkaistalla musta ja muutoin Hämeenkadun tapaan punainen. Työmaan läpi pääsee kulkemaan koko urakan ajan sekä Hämeenpuiston että Hämeenkadun suuntaisesti.

Tampereen Hämeenpuisto on vuosittain muun muassa markkinoiden näyttämö. Kansainväliset suurmarkkinat täyttivät Hämeenpuiston toukokuussa 2022.

18.7. 6:00

Aamulehti

Tampereen Hämeenkadun eteläpuolisella Hämeenpuiston aukiolla alkavat kunnostustyöt maanantaina 18. heinäkuuta. Kunnostus kestää 30. syyskuuta asti. Työmaan läpi pääsee kulkemaan koko urakan ajan sekä Hämeenpuiston että Hämeenkadun suuntaisesti, Tampereen kaupunki tiedottaa.

Aukion pintamateriaaliksi tulee graniittilaatta, joka on pyöräkaistalla musta ja muutoin Hämeenkadun tapaan punainen. Hämeenpuiston keskusaukion eteläpuoliselle osuudelle tulee myös istutuksia eli neljä uutta katupuuta, perenna-aluetta ja nurmea. Samassa yhteydessä saneerataan ulkovalaistus Hämeenkadun ja Hallituskadun välisellä katuosuudella.

Hämeenpuiston keskusaukion vanhat pinnoitteet poistettiin raitiotietyömaan yhteydessä. Raitiotien eteläpuoli puistossa on tällä hetkellä sepelillä ja väliaikaisella asfaltilla päällystetty.

Alueen uudet kiveykset on suunniteltu esteettömiksi ja ne liittävät puiston jalankulun ja pyörätievirrat Hämeenkadun uudistuneeseen järjestelyyn ja tuleviin järjestelyihin alueen ympäristössä.

Kaupungin mukaan suunnitelma tuo Hämeenpuiston ydinalueelle samat historiallista ympäristöä kunnioittavat kalusteet kuin muuallakin Hämeenpuistossa sekä lisää aukiokohdalle monimuotoista perennakasvillisuutta. Raitiotien monitoimipylväät toimivat suunnitellun alueen ja ylityskohdan valaisimina eikä erillisiä valaisinpylväitä tarvita.

Mikä?

Hämeenpuiston aukion kunnostus

Raitiotien suunnittelun yhteydessä vuosina 2016–2017 alettiin suunnitella Hämeenpuiston keskusaukiolle tarvittavia muutoksia, koska raitiotie ylittää puiston viistommassa linjassa kuin Hämeenkatu sen ennen ylitti.

Suunnitelman tavoitteena on mahdollistaa Hämeenkadun ratkaisujen mukaiset kulkuväylät, lisätä kävelyopastusta, turvallisuutta, esteettömyyttä ja alueen esteettisyyttä Hämeenpuiston puistohistoriaa vaalien. Pohjoisosan suunnittelua jatketaan asemakaavoituksen yhteydessä.

Hämeenpuiston keskusaukion eteläosan suunnitelma hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa joulukuussa 2021. Lautakunta teki pyörätien erottuvaa päällystettä koskevan ponnen, jonka mukaan alue nyt toteutetaan.

Työn urakoi Terrawise oy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut