Edes hiven yksityisyyttä, kiitos – Tipotien terveysaseman akustiikkaongelmat olisivat helposti ratkaistavissa

Tipotien terveysaseman häiritsevät akustiikkaongelmat olisi helposti ratkaistavissa, kirjoittaa Aamulehden uutispäällikkö Vesa Laitinen.

Tampereen Tipotien terveysaseman akustiikkaongelmat ovat herättäneet huolta yksityisyyden suojasta. Terveysaseman edustalla kuvattiin kesäkuussa 2019.

15.7. 6:00

Aamulehti

En voi olla ihmettelemättä, miten on mahdollista, että kunnallisen terveysaseman vastaanotto on järjestetty niin tökerösti, ettei asiakkaalla ole juuri minkäänlaista yksityisyyden suojaa.

Tarkoitan Tampereen Tipotien terveysasemaa, jonka akustiikkaongelmat nousivat julkiseen keskusteluun vasta nyt, kun rakennus on ollut käytössä jo lähes kymmenen vuotta.

Lue lisää: Helposti kaikkien korville Tipotien terveysasemalla kaikuvat puheet herättävät huolta yksityisyyden suojasta – Apulaisylilääkäri: ”Asiaan voisi kiinnittää enemmän huomiota”

Ymmärtäisin, jos avoimessa odotussalissa olisi luukku, jossa potilas käy vain ilmoittautumassa, mutta kyseessä on tiski, jossa käydään läpi – välillä varsin kovaäänisesti – potilasta vaivaavat oireet.

Jos olisin odotussalissa vuoroani odottava asiakas, en todellakaan välittäisi kuulla, vaivaako tiskillä asioivaa rouvaa ilmavaivat, peräpukamat, huimaus, ummetus, rytmihäiriöt vai virtsankarkailu. Vielä enemmän häiritsisi, jos olisin itse muiden kuullen kailottamassa omia vaivojani.

Pankeissa ja apteekeissa on jo vuosia sitten onnistuttu turvaamaan asiakkaan yksityisyys sermein tai asiointikopein.

On se ihme, että rakennetaan 33 miljoonalla eurolla komea kuparipytinki, eikä näin yksinkertaista asiaa saada kuntoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut