Tampereen Näsisaaren työmaa­onnettomuuden syynä inhimillinen tekijä – veteen suistuneen maansiirtoauton kuljettaja ei loukkaantunut

Kiviauto suistui veteen maanantai-iltapäivänä Näsisaaren työmaalla. Kuljettaja ei loukkaantunut. Onnettomuudessa ei päässyt öljyä veteen. Myöskään Näsisaarta ympäröivä suojaverho ei vaurioitunut.

Kiviauto suistui veteen Näsisaaren työmaalla maanantaina 11. heinäkuuta iltaviiden aikaan. Kuljettaja vietiin Acutaan. Auto nostettiin vedestä työmaan muiden koneiden avulla.

12.7. 15:45

Aamulehti

Tampereen Näsisaaren rakennustyömaalla sattuneen onnettomuuden vuoksi Acutaan viety maansiirtoauton kuljettaja on päässyt pois sairaalasta, kertoo työmaan valvonnasta vastaavan Rambollin projektipäällikkö Pentti Häkkinen. Hänen mukaansa kuljettaja ei loukkaantunut.

Onnettomuus sattui maanantaina alkuillasta, kun työmaalla ollut kiviauto suistui veteen. Auto ajautui ulos työmaatieltä Näsisaaren Paasikiventien puolella joutuen osittain saaren ja rannan väliseen kanavaan.

Lue lisää: Näsisaaren rakennustyömaalla tapahtui onnettomuus, jossa maansiirtoauto suistui veteen – katso video onnettomuus­paikalta

Häkkisen mukaan onnettomuus johtui inhimillisestä tekijästä. Hän sanoo, että tapahtunut ei johtunut huolimattomuudesta, työmaatiestä, saaren penkereestä eikä koneesta.

Onnettomuudessa ei päässyt öljyä veteen. Myöskään Näsisaarta ympäröivä suojaverho ei vaurioitunut. ”Ympäristöön ei tullut vahinkoja. Säiliöt tarkastettiin ja auto saatiin hyvin pois. Sen isompaa vahinkoa ei käynyt", Häkkinen kertoo.

Auto nostettiin järvestä ylös työmaan muiden koneiden avulla.

Katso video onnettomuuspaikalta:

Näsisaaren työmaalla syvätiivistetään raitiotien linjaa. Maansiirtoautot ajavat edelleen louhetta saareen Hiedanrannan louhekasasta. Häkkisen mukaan tapahtunut ei aiheuta työmaalla sen suurempia jatkotoimia.

”Turvallisuuskäytännöt on käyty jokaisen työmaalla työskentelevän kanssa perehdytyksissä läpi.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut