Ilves-kenttä remonttiin, jatkossa Vuoreksessa voi pelata vuoden ympäri – jalkapalloilijat silti ongelmissa talvisin: ”Ei yksi kenttä kaikkia ongelmia ratkaise”

Ilveksen jalkapallojaoston kehityspäällikkö Toni Hevonkorven mukaan Tampereella on edelleen huutava pula täysimittaiselle jalkapallohallille.

Vuoreksen Ilves-kenttä remontoidaan lämmitettäväksi. Kenttä kuvattiin toukokuussa 2022.

12.7. 7:40

Aamulehti

Vuoreksen Ilves-kentällä on aloitettu mittavat korjaustyöt, jossa kentän tekonurmimatto vaihdetaan ja kentän alle asennetaan lämmitysputket.

”Alunperin suunnitelmissa oli vaihtaa vain tekonurmi uuteen. Totesimme kuitenkin, että talvella jalkapallon harjoituskentät eivät riitä, joten kentästä päätettiin tehdä lämmitettävä”, Ilveksen jalkapallojaoston kehityspäällikkö Toni Hevonkorpi kertoo.

Jatkossa Vuoreksen kentällä voi pelata vuoden ympäri. Ennestään Tampereen alueella on kolme paikkaa, joissa pääsee harjoittelemaan ympärivuotisesti: Kauppi, Pirkkahalli ja Jalitsu-halli Hervannassa.

”Tosi nihkeästi on vuoroja talvella tarjolla, niin päädyimme tällaiseen ratkaisuun”, Hevonkorpi sanoo.

Ilves-kentän remontti helpottaa tilannetta Hevonkorven mukaan jonkin verran, mutta kyseessä on silti vain yksi kenttä. Hän peräänkuuluttaa sitä, että Tampereelle tarvittaisiin edelleen lisää ympärivuotisia harjoituspaikkoja.

”Meillä on huutava pula jalkapallohallille, mielellään täysimittaiselle. Pelkästään meidän seurassamme on 5 300 palloilijaa ja siihen vielä muut seurat päälle. Ei yksi kenttä kaikkia ongelmia ratkaise.”

Vanha tekonurmi hyötykäyttöön

Tiistaina aloitettu remontti on valmis viimeistään syyskuun alkupuolella, mutta mahdollisuuksien mukaan valmista voidaan saada jo elokuun puolivälin paikkeilla.

”Yritetään saada valmista niin nopeasti kuin mahdollista, että saadaan juniorit takaisin kentälle”, Hevonkorpi sanoo.

Ilves-kentälle tekonurmi vaihdetaan ekologiseen ja FIFA-standardoituun tekonurmialustaan. Vanha tekonurmimatto siirretään Ilveksen Leinolan kentälle futisliigajoukkueiden käyttöön.

Paremmassa kunnossa olevan tekonurmimaton lisäksi Leinolan kentän ympärille on tulossa myöhemmin uusi aita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut