Kuorma-auto vaurioitti pahoin ratikan ajolankaa Tampereella, keskustassa liikennöinti keskeytyi tunneiksi – nyt vaunut kulkevat taas

Ratikan ajolanka vaurioitui, kun kuorma-auto osui siihen. Kyseessä on Tampereen seudun joukkoliikenteen mukaan merkittävä liikennehäiriö. Korjaus valmistui aikataulussa.

7.7. 7:23 | Päivitetty 7.7. 14:02

Aamulehti

Ratikan liikenne oli torstaiaamuna kuutisen tuntia keskeytettynä Tampereen keskustassa. VR:n operatiivisen päällikön Vesa Rauhalan mukaan syy oli vaurioitunut ajolanka.

”Kuorma-auto, jolla oli nosturi tai lava liian korkealla, on ajanut Hatanpään valtatien risteyksessä ja osunut ajolankoihin”, Rauhala kertoo.

Ajolanka ei mennyt katki, mutta Rauhalan mukaan se vaurioitui pahoin. ”Tukilankoja, jotka pitävät sitä paikoillaan, on mennyt useampia poikki.”

Korjaus saatiin valmiiksi noin kello 13, ja Rauhalan mukaan menee puolisen tuntia, että liikenne saadaan toimimaan normaalisti molemmilla linjoilla. Sekä linja 1 että linja 3 ovat palanneet liikenteeseen.

Ratikka seisoi Hämeenkadulla ratavaurion vuoksi torstaiaamuna.

Aamulla korjauksen kestoksi arvioitiin kuutta tuntia. Korjaus valmistui aikataulussa.

Vaurio vaikutti molempiin ratikan linjoihin, joita korvattiin aamun ja aamupäivän ajan poikkeusjärjestelyin. Linja 3 liikennöi Sammonaukion ja Hervannan väliä, ja keskustassa sen matkustajat joutuivat turvautumaan busseihin. Linja 1 puolestaan korvattiin bussilla numero 18 Kalevan kirkolta Kauppiin.

Aamulehden liven ja kuvan päällikkö Tuukka Välimäki seurasi korjauksen aloitusta Koskipuistossa:

Korjaustöiden arvioitiin torstaiaamuna kestävän kello 13 saakka.

Vaurioita tutkittiin noin kello 8 aikaan:

Ratikan ajolangan vaurion vuoksi ratikkalinja 1 ajetaan Kalevasta Kauppiin bussilla. Tässä kuvassa bussi ohittaa vaurioitunutta kohtaa Hämeensillalla.

Korjaus 7.7.2022 kello 8.58: Artikkelin ingressissä luki aiemmin virheellisesti, että ajolanka katkesi. Ajolanka ei kuitenkaan katkennut, vaan vaurioitui.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut