Tamperelainen varavaltuutettu ehdottaa lapsivapaita rantoja: ”Onhan uimahalleissakin pelkästään naistenvuoroja” – Näin kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja kommentoi ideaa

Toivoisin hiljaisempaa ja rauhallisempaa rantaa, jossa lapset eivät riehuisi, kokoomuksen varavaltuutettu Arttu Rintanen sanoo.

Kokoomuslainen Arttu Rintanen esittää, että esimerkiksi Pyynikin kahdesta rannasta toinen voisi olla lapsivapaa.

4.7. 14:58 | Päivitetty 4.7. 18:11

Aamulehti

Kokoomuksen tamperelainen varavaltuutettu Arttu Rintanen esittää Tampereelle lapsivapaata uimarantaa. Hän ehdotti sunnuntai-iltana Twitterissä, että yksi Tampereen julkisista 32:sta uimarannasta voisi olla lapsilta kielletty.

Esimerkiksi hän otti Pyynikin, jonka kahdesta rannasta toinen voisi Rintasen mukaan olla lapsivapaa. Alueella on kaksi rantaa: Rosendahlin puoli ja Jalkasaaren puoli. Rintanen kertoo idean aloitteeseen tulleen kuumana kesäpäivänä uimareissulla.

”Huomasin, että meteli oli aika kova. Toivoisin hiljaisempaa ja rauhallisempaa rantaa, jossa lapset eivät riehuisi”, Rintanen sanoo.

Hän kertoo saaneensa hyvää palautetta aloitteesta varsinkin lapsettomilta, mutta myös perheellisiltä. ”Hekin toivoisivat sellaista ollessaan vapaalla perhearjesta.” Myös kritiikkiä on tullut, ja esimerkiksi lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kirjoitti esityksen olevan YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen ja perustuslain vastainen.

”Kaupunki voi kohdistaa palveluitaan eri ryhmille”

Rintasen mukaan hän aavisti, että avaus saattaa herättää kiivastakin keskustelua. Hänen mukaansa asiasta on kuitenkin tärkeä puhua, sillä vapaaehtoinen lapsettomuus on lisääntynyt yhteiskunnassa.

”Onhan uimahalleissakin pelkästään naistenvuoroja. Kaupunki voi kohdistaa palveluitaan eri ryhmille.” Hän pitää lapsien aiheuttamien äänten lisäksi ongelmana myös matkakaiuttimia. Jos lapsivapaus ei onnistu, Rintanen toivoo ainakin hiljaisia rantoja, joissa myös kaiuttimien käyttö olisi kiellettyä.

”Siellä saisivat myös rauhallisesti käyttäytyvät lapset olla.”

Vaikka Rintanen toimiikin varavaltuutettuna, hän ei aio tehdä ideastaan valtuustoaloitetta. Rintanen on kokoomusryhmän viimeinen varavaltuutettu, joten hänellä ei ole todennäköisesti mahdollisuutta päästä kokouksiin.

Rintanen on europarlamentaarikko Henna Virkkusen (kok.) kotimaan avustaja.

”Kaupunki on elämistä varten”

Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka Paavola kertoo suhtautuvansa Rintasen aloitteeseen ”hymyilevästi.” Paavola kertoo, että lapsivapaita rantoja ei ole suunnitteilla tällä hetkellä.

”En näe virkamiehenä syytä, miksi pääsyä pitäisi rajoittaa. Uimarannat ovat lasten suosiossa, ja järjestyssäännöt takaavat kaikki vapaan pääsyn. Se on hyvä asia.”

”Kaupunki on elämistä varten”, Paavola sanoo ja lisää, että yleisten järjestyssääntöjen avulla häiritsevään meteliin on tarvittaessa mahdollisuus puuttua.

Oikaisu 4.7.2022 kello 15.55: Haastateltavan nimi oli jutussa väärin. Jutussa luki alun perin, että Tampereen kaupungin puolesta tapausta olisi kommentoinut liikuntapäällikkö Mikko Heinonen. Kommentit antoi Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka Paavola.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut