Erikoinen tilanne tallentui videolle Tampereella: Kuumailmapallo teki yllättäen äkkilaskun keskelle autotietä – ”Korkeuksista huudettiin, että alta pois”

Kuumailmapallon kyydissä oli kolme ihmistä. Henkilövahinkoja ei pelastuslaitoksen mukaan sattunut.

Tältä näytti Tampereen Parantolankadulle laskeutunut kuumailmapallo lukijan kodin ikkunasta.

29.6. 22:12 | Päivitetty 30.6. 11:47

Aamulehti

Kuumailmapallo joutui laskeutumaan autotielle Tampereella. Pelastuslaitos sai hälytyksen Parantolankadulle keskiviikkona kello 21.45.

Kuumailmapallon kyydissä oli pelastuslaitoksen mukaan laskeutumishetkellä kolme ihmistä. Linnan pallo -yrityksen toimitusjohtajan Olli Luoman mukaan kuumailmapallossa oli kuitenkin 11 henkilöä. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Pelastuslaitokselta ei osattu sanoa, mistä laskeutuminen johtui. Kello 22.10 pelastuslaitos on jo kerännyt pallon pois tieltä.

Pelastuslaitoksen lisäksi erikoista tilannetta oli selvittämässä poliisi.

Aamulehden lukija ikuisti näyn kotinsa ikkunasta. ”Makuuhuoneessa ajattelin verhot laskea, kun katsoin, että on siinä kuumailmapallo aika lähellä. Hetki meni, ja se kopsahti siihen keskelle autotietä”, lukija kertoo.

Kuumailmapallo herätti huomiota myös Kalevassa.

”Korkeuksista huudettiin, että pois alta”

Elina Takkinen oli juuri lähdössä miehensä ja kolmen lapsensa kanssa iltaveneilylle, kun kesken kävelymatkan he näkivät erikoisen matalalla lentävän kuumailmapallon. Takkisen mukaan kuumailmapallo osui siinä vaiheessa jo melkein asuinrakennusten kattoihin.

”Silloin jostain korkeuksista huudettiin, että pois alta”, Takkinen sanoo.

Hänen mukaansa kuumailmapallo jäi aluksi puuhun kiinni ennen kuin se osui maahan. ”Oksia vain tippuili, ja sitten se kori rämähti maahan.”

Takkinen kertoo, että tilanne oli hyvin jännittävä, kun ei vielä tiennyt, miten tilanteessa oikein käy. ”Kyllä jäi muutama sydämenlyönti välistä.”

Lopulta kuumailmapallo tipahti vain 20 metrin päästä Takkisen perheestä. Paikalle riensi useita ihmisiä, ja paikalle saapui myös pari ambulanssia, paloauto ja poliisi. Kenellekään ei onneksi Takkisen mukaan sattunut mitään.

”Nyt olemme jo hieman naureskelleet tapahtuneelle. Tästä varmasti puhutaan perheessämme koko loppukesän ajan.”

Erityisesti alakouluikäisille lapsille tilanne oli Takkisen mukaan jännittävä. Perheen tyttölapsi on aina sanonut haluavansa kuumailmapallon kyytiin, mutta Takkisen mukaan tapahtuneen jälkeen mieli on muuttunut.

”Kaikkea sitä näköjään voi tapahtua.”

Katso lukijan kuvaama video:

Äkkilaskun tehnyt kuumailmapallo kiinnitti tamperelaisten huomion.

Paikalle saapuivat sekä pelastuslaitos että poliisi.

Kun kuumailmapallo lopulta rämähti puun kautta maahan, paikalle säntäsi useita ihmisiä auttamaan.

Täsmennys 30.6.2022 kello 11.46: Tarkennettu juttuun, että kuumailmapalloyrityksen toimitusjohtajan mukaan kyydissä oli 11 henkilöä, ei kolme, kuten pelastuslaitos aiemmin kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut