Jääkiekon MM-kisat vetivät Tampereelle lähes ennätysmäärän ulkomaalaisia turisteja toukokuussa – Näistä maista turisteja oli eniten

Toukokuussa Tampereella yöpyneistä turisteista jopa neljäsosa oli ulkomaalaisia.

Tampereen kesäkeitaalla oli tungosta toukokuussa ennen MM-jääkiekon Suomi–Tšekki-peliä.

29.6. 16:15

Aamulehti

Jääkiekon MM-kisat vetivät Tampereelle melkein ennätysmäärän ulkomaalaisia turisteja. Asia selviää matkailu- ja majoitustilastoja tarjoavan Visitory-palvelun tuoreesta raportista. Visitory on tutkimus- ja analysointikeskus TAK oy:n tilastointipalvelu.

Toukokuussa Tampereella rekisteröidyistä yöpymisistä neljäsosa oli ulkomaalaisten turistien tekemiä. Rekisteröityjä yöpymisiä kirjattiin yhteensä 119 000, joista ulkomaalaisten tekemiä oli 29 600. Rekisteröidyillä yöpymisellä tarkoitetaan yöpymistä rekisteröidyssä majoitusliikkeessä kuten hotellissa, hostellissa tai leirintäalueella. Lukuun ei siis ole laskettu esimerkiksi Airbnb-majoituksia.

Yöpymiseksi lasketaan yksittäisen henkilön yöpymä yö. Mikäli siis kolmihenkinen perhe yöpyy Tampereella kaksi yötä, yöpymisiä muodostuu yhteensä kuusi.

”Ulkomaalaisten turistien määrä oli suurempi, kuin odotimme. Olimme etukäteen ennakoineet, että ulkomaalaisten osuus olisi ehkä noin 15 prosenttia”, kertoo Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anni Ylinen.

Vaikka kaikki toukokuussa Tampereelle saapuneet ulkomaalaiset turistit eivät ole matkustaneet MM-kisojen aikaan tai niiden vuoksi, Ylisen mukaan kisoilla oli merkittävä vaikutus turistien suureen määrään.

Lue lisää: MM-kiekkoturismi toi Tampereelle arviolta kymmenien miljoonien tulot – ”Kuin kahden viikon vappu­päivä”

Lue lisää: Tampereen Nokia-areenan vetovoima on ylittänyt odotukset – kaupunki arvioi saavansa lainat korkoineen takaisin 15 vuodessa

Luku kolminkertaistui kuukaudessa

Vertailun vuoksi tämän vuoden huhtikuussa ulkomaalaiset turistit yöpyivät Tampereella yhteensä 8 700 kertaa. Verrattuna huhtikuuhun ulkomaalaisten turistien yöpymiset siis yli kolminkertaistuivat toukokuussa.

Toukokuussa 2019 ulkomaalaisten rekisteröityjä yöpymisiä oli puolestaan 16 000. Kolmen vuoden takaiseenkin verrattuna yöpymiset miltei kaksinkertaistuivat. Koronapandemian vuoksi yöpymislukuja ei ole mielekästä verrata vuosiin 2020 ja 2021.

Ennätys ei kuitenkaan toukokuussa vielä rikkoutunut ulkomaalaisten turistien määrässä. Vielä enemmän ulkomaalaisten turistien yöpymisiä oli Tampereella heinäkuussa 2018, jolloin niitä rekisteröitiin 33 600, sekä elokuussa 2008, jolloin yöpymisiä rekisteröitiin 29 800. Tilastot eivät yllä vuotta 2008 pidemmälle.

Yksi kansalaisuus erottui

”Eniten ulkomaalaisia turisteja tuli Ruotsista, kuten varmasti katukuvastakin näkyi”, Ylinen sanoo.

Ruotsalaiset MM-kisaturistit näkyivät ja kuuluivat katukuvassa erityisesti Hämeenkadulla, jolla sijaitsevaa Heidi’s bier bar -baaria ruotsalaisfanit pitivät kantapaikkanaan.

Toisiksi eniten ulkomaalaisia matkailijoita saapui toukokuussa Tampereelle Englannista ja Tšekistä. ”Tšekki on sellainen maa, josta ei perinteisesti ole meille saapunut niin paljon turisteja”, Ylinen toteaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut