Ratikka hajosi Hämeenkadulla keskellä Tampereen keskustaa – linjalla kolme peruttiin vuoroja

Ratikan hajoaminen ei liity maanantaisiin ongelmiin.

Tampereen ratikkaa ovat vaivanneet tällä viikolla ongelmat. Maanantaina sähkörataongelma pysäytti koko liikenteen. Tiistaina yksi ratikoista hajosi Hämeenkadulla.

28.6. 11:56

Aamulehti

Tampereen ratikan liikennöinnissä oli jälleen tänään ongelmia. Yksi ratikoista hajosi keskustassa Hämeenkadulla kello 8 aikaan.

VR:n operatiivisen päällikön Vesa Rauhalan mukaan syy ei ole tiedossa. Hänen mukaansa ratikka oli pystynyt nilkuttamaan eli matelemaan tavallista hitaampaa vauhtia Pyynikintorille asti, jossa sitä yritettiin huoltaa.

Vikaa ei kuitenkaan saatu korjattua, joten ratikka täytyi siirtää Hervantaan varikolle. Pohjois-Hervantaan asti ratikkaa pystyttiin ajamaan alle 20 kilometrin tuntinopeudella, mutta loppumatka täytyi hinata. Siirtämisen takia linja 3 oli poikki Turtolan ja Hervantajärven välillä noin kello 8–10.

Joitakin Turtolaan ehtineitä ratikoita jouduttiin käännyttämään takaisin keskustaan. Varsinaista korvaavaa bussiliikennettä ei ollut, mutta matkustajat ohjattiin käyttämään reitillä olevaa bussiliikennettä.

Ratikan hajoaminen ei liity maanantaisiin ongelmiin. Tuolloin ajolangat vaurioituivat Mariankadun ja Pirkankadun risteyksen tuntumassa lähellä Pyynikintorin päätepysäkkiä, ja koko liikennöinti pysäytettiin.

Lue lisää: Ratikat seisoivat tunteja Tampereen keskustassa, syynä sähkörata­ongelma – Nyt liikenne palautuu normaaliksi: ”Nyt on reitti ihan ok”

Maanantaina myös Hervantajärvellä ratikan ajolangoista oli lähtenyt jännite. Linjan 3 ratikat eivät päässeet Hervantajärvelle, vaan kääntyivät Hervannan kampuksella Hermiankadulle ja palasivat sitten kaupunkiin.

Rauhalan mukaan syy ei ole vielä tiedossa, mutta kunnossapitäjät selvittävät sitä.

Ratikan hajoaminen näkyi Pyynikintorilla, jossa pysähdyksissä oli hetken aikaa tavallista useampi ratikka:

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut