Ratikat seisoivat tunteja Tampereen keskustassa, syynä sähkörata­ongelma – Nyt liikenne palautuu normaaliksi: ”Nyt on reitti ihan ok”

Sähkörataongelma pysäytti ratikkaliikenteen Tampereen keskustassa maanantaina iltapäivällä. Myös Hervannassa ilmeni maanantaina vikatilanne. Aamulehti seurasi tilannetta tässä päivittyvässä jutussa.

Ratikka oli maanantaina kello 14.57 jumissa Tampereen Pyynikintorilla. Ratikka oli pysähtyneenä osittain Pirkankadulta Pyynikintorille kääntyvien ajoneuvojen tielle.

27.6. 14:47 | Päivitetty 27.6. 21:45

Aamulehti

Ratikan liikennöinti on palautunut normaaliksi Tampereella. Liikenteessä ei ole häiriötä, ja linjojen 1 ja 3 ratikat kulkevat normaalisti.

Sähkörataongelma pysäytti ratikan liikennöinnin Tampereen keskustassa maanantaina iltapäivällä. Raitiotien ajolangat vaurioituivat Mariankadun ja Pirkankadun risteyksen tuntumassa lähellä Pyynikintorin päätepysäkkiä. Vaurioiden syy ei ole tiedossa.

Pyynikintorille oli palautettu sähköt noin kello 19.50 aikaan. Tuolloin Tampereen Ratikan operatiivinen päällikkö Vesa Rauhala kertoi, että Pyynikintorille jäänyt vaunu hinataan varikolle.

”Voi olla, että on vielä joitain poikkeamia aikatauluista, että saadaan vaunut menemään oikeaan tahtiin. Mutta nyt on reitti Hervantajärveltä Pyynikintorille ihan ok”, hän kertoi noin kello 20.40.

Toinen ongelma Hervannassa

Myös Hervannassa ilmeni ongelmia ratikkaliikenteessä. Rauhala kertoi, että kello 19:n jälkeen Hervantajärvellä ratikan ajolangoista oli lähtenyt jännite. Linjan 3 ratikat eivät päässeet Hervantajärvelle, vaan kääntyivät Hervannan kampuksella Hermiankadulle ja palasivat sitten kaupunkiin.

Kello 20.40 aikaan jännite oli palautettu, eikä Rauhalan mukaan vika ollut iso. Myöskään tämän ongelman syytä ei tiedetä.

”Siellä on jokin kytkentähäiriö tai jokin vikatilanne, jonka sähköasentajat saavat varmasti hoidettua pois, kunhan käyvät siellä katsomassa”, Rauhala arvioi kello 19.50.

Tältä näytti Pyynikintorin päätepysäkillä kello 15:

Yksi linjan 3 ratikoista seisoi jumissa Tampereen Stockmannin edustalla maanantaina kello 15.

Linjan 1 liikenne palautui

Kello 17.50 mennessä sähköratavika oli onnistuttu rajaamaan Pyynikintorilta Hämeensillalle. Vielä iltapäivällä ratikan sähköt olivat poikki Pyynikintorilta rautatieasemalle. Linjan 1 liikennöinti oli keskeytynyt kokonaan. Ratikkalinja 3 liikennöi ainoastaan Hervannasta Sammonaukiolle.

Pyynikintorin päätepysäkillä oli maanantaina kello 15 muutamia matkustajia odottamassa ratikkaa. Aamulehden kuvaaja Eeva Valtokari kertoi, että päätepysäkin tuntumassa oli Tampereen Raitiotien työntekijöitä selvittämässä vikaa. Ajolankojen vaurioitumisen syystä ei ollut vielä tietoa.

Ratikkalinja 1 korvattiin maanantaina iltapäivällä ja alkuillasta bussilinjan 18 busseilla. Vuoroväli piteni poikkeusjärjestelyjen ajaksi, sillä bussit kulkevat noin 15 minuutin välein.

Ratikkavuorojen ajantasaista tilannetta voi seurata reittioppaasta ja Nyssen nettisivuilta.

Raitiotien ajolangat vaurioituivat Mariankadun ja Pirkankadun risteyksen tuntumassa lähellä Pyynikintorin päätepysäkkiä.

Tampereen Pyynikintorilla odotti muutamia matkustajia ratikkaa maanantaina iltapäivällä kello 14.57. Ratikkaliikenne oli sähköratavaurion vuoksi pysähdyksissä.

Oikaisu 27.6.2022 kello 16.48: Poistettu jutusta virheellinen maininta siitä, että korvaavien bussikyytien vuoksi vuoroväli pitenisi lähes puolella. Vuoroväli pitenee yli 100 prosenttia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut