Arvostettu brittilehti hehkuttaa Tampereen Teiskossa sijaitsevaa vuokramökkiä – ”Yllätyin, että joku meidät on löytänyt”

Yrittäjän mukaan lähes koko kesä on varattu loppuun. The Timesin jutun jälkeen tila on saanut uusia seuraajia sosiaalisessa mediassa.

Sammal-mökin olohuoneessa voi ihailla luontoa isoista ikkunoista. Tällä kuvalla myös The Times esitteli mökkiä.

22.6. 11:35

Aamulehti

Tampereen Teiskossa sijaitsevan Niemi-Kapeen tilan Sammal-mökki on päässyt brittiläisen The Times -lehden pohjoismaiseen majoitus­listaukseen. 10. kesäkuuta julkaistuun listaan valittiin 25 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa veden äärellä sijaitsevaa majoituspaikkaa. Mukana oli niin mökkejä kuin hotellejakin.

The Timesissa mainitaan erityisesti Niemi-Kapeen saunat, joita on useampi: savusauna, wanhasauna ja rantasauna.

”Yllätyin ensin, että joku meidät on sinne löytänyt. Mutta tiesimmehän me itse, miten kiva paikka meillä siellä on”, yrittäjä Juhamatti Niemi-Kapee kertoo.

Lue lisää: Tässä syyt, miksi Tampere on nyt erittäin houkutteleva matkakohde – Matkailujohtaja kertoo kaupungin kovimmat valttikortit: ”Ne kiinnostavat kaikkia”

Niemi-Kapeen mukaan heitä oli lähestytty The Timesista ja pyydetty lähettämään kuvia rannan äärellä sijaitsevista majoitus­mahdollisuuksistaan. Lopulta listalle päätyi kaikista mökeistä Sammal. Niemi-Kapeelle on edelleen pieni mysteeri, kuinka heidän tilansa oli löydetty.

Niemi-Kapee itse kuvailee Sammal-mökkiä ”moderniksi mutta maanläheiseksi”. Se on rakennettu 1960-luvulla valmistuneen pienemmän mökin pihapiiriin, joten eri aikakausien kerrostumista on havaittavissa.

Sammal sijaitsee Näsijärven rannalla, ja sen lähellä sijaitsee Kapeenlahden rannan Natura-alue. Myös The Timesin jutussa tuotiin esiin, että lasiseinäisestä mökistä voi ihailla lähellä olevaa puustoa.

”Tavoittelimme sitä, että luonto on lähellä isojen ikkunoiden kautta”, Niemi-Kapee kertoo.

Mikä?

Niemi-Kapeen tila

Sijaitsee Teiskon Terälahdessa.

Viisi vuokramökkiä Näsijärven rannalla ja myös nukkuma-aittoja. Pakopeli-mökki myös varattavissa pelaamista varten.

Sammal-mökkiä vuokrataan kesäisin sunnuntaista sunnuntaihin. Viikon majoituksen hinta alkaa 1 500 eurosta. Esimerkiksi syksyisin mökin voi varata myös pelkäksi viikonlopuksi. Viikonloppu­majoituksen hinta lähtee 350 eurosta.

Pyöräilijöille kaksi erilaista majoituspakettia.

Saunarannasta voi varata itselleen savusaunan, rantasaunan tai perinteikkään wanhasaunan. Savusaunassa voi myös majoittua.

Lähde: Niemi-Kapeen tila.

The Timesin jutussa nostetaan esiin se, että Sammal-mökistä voi katsella lähellä olevaa puustoa. Juhamatti Niemi-Kapee itse kuvailee mökkiä moderniksi mutta maanläheiseksi.

Mökiltä aukeaa maisema Näsijärvelle.

Mökit varattu

”Somessa on selvästi jonkinnäköistä piikkiä ollut”, Niemi-Kapee kertoo ja mainitsee, että uusia seuraajia on tullut.

Sammal on jo lähes koko kesän varattu, joten Niemi-Kapeen mukaan on vaikea sanoa, mitkä tilan uusista varauksista ovat The Timesin jutun ansiota. Sen sijaan omatoimi­pyöräilijöille tarkoitetut paketit, joihin sisältyy aittamajoitus ja sauna tai lasimökki­majoituksen ja kuohuviinit, ovat lisänneet suosiotaan.

”Ehkä on huomattu, että mökit ovat täynnä ja sitten on otettu tällainen pyörämatka”, hän miettii.

Hän arvioi, että 80–90 prosenttia tilan matkailijoista on suomalaisia. Ulkomaalaisille matkailijoille kohteen markkinoiminen on kuitenkin hänen mielestään tärkeää.

”Matkailijavirrat ovat kääntyneet ehkä enemmän niin päin, että Suomesta lähdetään ulkomaille ja ulkomailta tullaan Suomeen. Sen kautta markkinoimme ehkä enemmän ulkomaalaisille.”

Savusaunan voi sekä saunoa että majoittua.

Uuden ajan aloitus

Ensimmäiset vieraat Niemi-Kapeen tila sai jo 1960-luvulla, kun Juhamatti Niemi-Kapeen isoisä majoitti saksalaisia matkailijoita. Myöhemmin 1990-luvun jälkipuoliskolla perhe alkoi keskittyä enemmän matkailuun. Noin kolme vuotta sitten Juhamatti Niemi-Kapee aloitti vaimonsa kanssa yrittäjinä sukupolven­vaihdoksen kautta.

”Aloitimme meidän projektimme Sammalella. Kun uutta sukupolvea tuli mukaan, halusimme tuoda jotain uutta.”

Kun Niemi-Kapeelta kysyy hänen omaa suosikkimökkiään, hänen täytyy hetki miettiä. Hän kertoo Sammalen olevan hänen liiketoiminnan kannalta hänen suosikkinsa, mutta vanhempiin mökkeihin liittyy paljon tärkeitä lapsuusmuistoja jo niiltä ajoilta, kun tila ei vielä ollut keskittynyt matkailuun.

Tällä hetkellä rakenteilla on Kokkoranta-niminen mökki, jota Niemi-Kapee kuvaa Sammalen sisarukseksi. Mökeissä on hänestä paljon samaa, mutta myös omanlaisiaan piirteitä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut