Tampereen lyseon lukioon otetaan kymmenkunta oppilasta lisää uudessa haussa

Uudessa haussa Tampereen lyseon lukion keskiarvoraja on 7,5, joka oli Tampereen kaupungin lukioiden alin hyväksytty keskiarvo.

Tampereen lyseon lukion eli ”Rellun” pääsyraja oli vuosi sitten Tampereen korkein.

20.6. 17:52

Aamulehti

Tampereen lyseon lukioon avautuu Opintopolussa haku ehkä jo tiistaina. Haussa on noin kymmenen opiskelupaikkaa. Uusi haku johtuu siitä, että lukiosta paikan harvinaisen alhaisella keskiarvolla saaneet hakijat eivät ota paikkaa vastaan. Huippulukioon pääsi jopa 5,33:n keskiarvolla.

Tampereen lukiokoulutuksen vt. johtaja Matti Hännikäinen kertoo, että haku saadaan auki todennäköisesti tiistaina ja se on auki viikon ajan. ”Mutta haku päättyy heti, kun vapaat paikat on täytetty.”

Lue lisää: Huippulukioon Tampereelle pääsi jopa 5,3:n keskiarvolla: ”Suuri yllätys” – Katso kaikkien Pirkanmaan lukioiden rajat tästä

Hän uskoo, että uusi haku houkuttelee heti paljon hakijoita lyseon lukion tilanteen saaman mediahuomion vuoksi. ”Paikat saadaan täytettyä siksi todella nopeasti, emmekä pitkitä hakua yhtään. Nopea syö hitaan, ja siinä kohdin keskiarvoraja määrittelee asian.”

Keskiarvoraja haussa on 7,5, joka oli Tampereen kaupungin lukioiden alin hyväksytty keskiarvo. Opintopolussa on vain tämä yksi kohde, jota voi hakea. Haun alkamisesta tiedotetaan Tampereen lyseon lukion kotisivulla ja Tampereen kaupungin tampere.fi-sivustolla.

”Täytämme kymmenkunta paikkaa. Määrä varmistuu tiistaina. Lyseon lukion rehtori ja opinto-ohjaajat ovat yhteydessä työvoimapoliittisista syistä lukioon hakeneisiin. Aika moni on sanonut, että ei ole todellakaan ottamassa paikkaa vastaan”, Hännikäinen kertoo.

Listalla pidetään hakijoita enemmän kuin mikä on paikkojen määrä. ”Jos meillä on 20 hakijaa, kymmenen parasta heistä saa paikan.”

Viime vuonna Tampereen lyseon lukioon pääsi sisään alimmillaan 9,25 keskiarvolla, mutta tänä vuonna tätä alemman keskiarvion hakijat hakeutuivat muihin lukioihin, mikä aiheutti keskiarvoyllätyksen. Haun tulokset julkistettiin torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut