Kiireettömiä hoitoaikoja saa Tampereella odottaa nyt elokuuhun saakka – Ylilääkäri: ”Tyypillinen tilanne”

Tampereen terveysasemilla on nyt ruuhkaa. Syynä ovat alkava lomakausi sekä pienempien terveysasemien väliaikainen sulkeminen. Puhelimessa jonot venyvät erityisesti maanantaisin.

Kaukajärven terveysaseman yleislääkäri Anna Siironen esitteli hengistystieinfektiovastaanottoa maaliskuussa 2020. Terveysasema on Tampereella yksi niistä, joka on kiinni juhannuksesta heinäkuun loppuun.

21.6. 5:30

Aamulehti

Lomakauden kynnyksellä kiireettömiä aikoja ei Tampereen terveysasemilla juurikaan enää ole. Vastaanottotoiminnan ylilääkärin Kati Myllymäen mukaan kiireetöntä hoitoa pitää odottaa ainakin elokuun puolelle.

”Mutta toki kaikki akuutit hoidetaan. Kiireelliset asiat hoidetaan saman tai seuraavan päivän aikana.”

Lue lisää: Tällainen on Tampereelle saatu uusi huippumoderni teho­ambulanssi: erikoisuutena turvalaite, jollaisessa myrkytetty Aleksei Navalnyi kuljetettiin hoitoon Berliiniin

Myös puhelimessa jonot saattavat venyä, ja erityisesti maanantait ovat ruuhkaisia. Puolen tunnin jonotuksen jälkeen puhelu katkeaa, mutta sitä ennen voi halutessaan jättää takaisinsoittopyynnön.

Myllymäen mukaan ruuhkien takia usean terveysaseman kohdalla on mahdollista, että puhelimessa joutuu jonottamaan jopa puoli tuntia.

”Tavoite on, että pystyisimme vastaamaan suoriin puheluihin aikaisemmin, jos asiakkaat eivät heti jätä takaisinsoittopyyntöä.”

Myllymäen mukaan tilanne on tavallinen tähän vuodenaikaan. Jonoja aiheutuu myös siitä, että Kaukajärven ja Lielahden terveysasemat ovat kiinni juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka ja Kämmenniemen terveysasema 4.–31. heinäkuuta.

”Tyypillinen tilanne, ei ole poikkeava”, Myllymäki tiivistää.

Työntekijöitä ei löydy

Myllymäki kertoo, että jonoihin ei vaikuta se, että Valkeakosken yöpäivystys on suljettuna 27. kesäkuusta 21. elokuuhun saakka.

”Tietysti edelleen hoidamme terveysasemien puolella ne asiat, jotka voidaan hoitaa. Ne, jotka vaativat erikoissairaanhoitoa tai hoitoa virka-ajan ulkopuolella, hoidetaan Acutassa.”

Lue lisää: Valkeakosken yöpäivystys suljetaan pian elokuun loppupuolelle saakka – hoitohenkilöstöä ei ole riittävästi

Terveysasemilla on ollut myös pulaa työntekijöistä. Myllymäen mukaan uusien työntekijöiden löytäminen on ollut vaikeaa.

”Varsinaisesti me emme ihan hirveästi kesäsijaisia rekrytoi, vaan yleensäkin sijaisia. Niin lääkäreitä kuin hoitajiakin”, hän sanoo. ”Sinänsä henkilöstöpulan vuoksi emme ole joutuneet palvelua rajaamaan.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut