Tampereen Amurista poistuu käytöstä tuttu pyöräilyväylä – uuden yhteyden hinta puoli miljoonaa euroa, kartta näytää muutokset

Tampereen kaupungin yhdyslautakunta on hyväksynyt uuden katu- ja puistosuunnitelman. Sen mukaan Sepänkadun pyöräilyreitti poistuu Satakunnankadun ja Pirkankadun väliltä.

Pyöräilyyn Tampereen Sepänkadulla on tulossa muutoksia. Tältä näkymä Sepänkadulle näytti lokakuussa 2020 ennen kuin raitiotietyömaa muutti maisemaa.

18.6. 7:12

Aamulehti

Tampereen Amurissa poistuu pyörätieyhteys Sepänkadulta Satakunnankadun ja Pirkankadun välillä. Pyöräkatu korvataan uudella reitillä. Jatkossa pyöräilijän tulee kääntyä Sepänkadulla kohti Suokatua, mennä nykyisen puistikko- ja kävelykadun läpi ja kääntyä Sotkankadulle.

Tampereen yhdyskuntalautakunnan torstaina hyväksymän uuden katu- ja puistosuunnitelman mukaan Satakunnankadun pyörätietä levennetään Pirkankadun ja Sepänkadun välillä. Muutos koskee noin 120 metrin osuutta.

Rakennustyöt pyritään aloittamaan korvaavan pyöräreitin osalta kesällä. Satakunnankadun rakennustyöt kuuluvat puolestaan kaupunkiympäristön palvelualueen vuoden 2023 vuosisuunnitelmaan. Rakentaminen pyritään aloittamaan kesällä 2023.

Punainen väriasvaltti merkiksi

Sepänkadulta kääntyvälle puistikkoalueelle suunnitellaan kaksisuuntaista ja neljä metriä leveää pyörätietä, jonka päällysteenä käytetään punaista väriasvalttia.

Puistikon eteläreunaan sijoittuva, noin kahden metrin levyinen jalkakäytävä päällystetään tavallisella mustalla asvaltilla. Pyöräilyväylän ja jalkakäytävän väliin istutetaan koko puistikon matkalla uusi rivi katupuita.

Suokadun ja Sotkankadun reitti toteutetaan pyöräkatuna, jossa polkupyörä­liikenteellä on autoliikenteeseen nähden ensisijainen asema. Tämä tarkoittaa, että pyöräkadulla saa ajaa autolla, mutta pyöräilijöille täytyy antaa esteetön kulku, ja vauhti tulee sovittaa pyöräilijöiden tahtiin. Ajoradasta tulee kapea, ja se päällystetään värillisellä asvaltilla.

Noin puoli miljoonaa euroa

Sepänkadun ja Pirkankadun välisen uuden pyörätieyhteyden katutöiden kustannusarvio on noin 501 000 euroa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Tampereen kaupungille 200 000 euroa kävelyn ja pyöräilyn investointiavustusta hankkeen toteuttamiseen.

Satakunnankadun katutöiden kustannusarvio välillä Pirkankatu–Sepänkatu on noin 200 000 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut