Virheellisesti parkkeerattu auto kerää sakkoja Tampereen Makasiininkadulla – Kysyimme, missä menee kaupungin raja ajoneuvon siirtämisessä

Väärinpysäköity ajoneuvo voi kerätä sakkolappuja tuulilasiinsa pitkäänkin, mutta lopulta kohtalona voi olla siirto kaupungin varastoalueelle Tarasteelle.

Väärinpysäköityjen ajoneuvojen mahdolliseen siirtoon vaikuttaa se, missä määrin ne ovat paikallaan haitaksi tai vaaraksi. Kuvan henkilöauto oli torstaiaamuna 16. kesäkuuta väärinpysäköitynä Makasiininkadulla useampi pysäköintivirhemaksu sekä siirtokehotus ikkunassaan. Rekisterikilpi on muokattu kuvasta tunnistamattomaksi.

16.6. 16:42

Aamulehti

Väärinpysäköity auto seisoo paikallaan useita päiviä ja sakkolaput kerääntyvät ikkunaan. Milloin kaupunki puuttuu tilanteeseen ja hinaa auton pois?

Kuvauksen mukaiseen tapaukseen saattoi törmätä esimerkiksi vielä torstaiaamuna Tampereen Makasiininkadulla, missä väärin pysäköidyn auton pyyhkijöiden alle oli kertynyt jo useampi pysäköintivirhemaksu sekä siirtokehotus.

Väärinpysäköidyn ajoneuvon siirtoon menee Tampereen kaupungin vastaavan pysäköinnintarkastajan varahenkilö Perttu Mankan mukaan vähintäänkin joitain päiviä.

”Laissa pysäköinninvalvonnasta määrätään, että samasta jatkuvasta pysäköintivirheestä voidaan määrätä ajoneuvolle enintään kolme virhemaksua siten, että virhemaksujen välillä pitää olla aina vähintään 24 tuntia.”

Kolmannen virhemaksun jälkeen pysäköinninvalvonta ilmoittaa asiasta ajoneuvojen siirtoa hoitavalle katutarkastajalle, joka käy oman aikataulunsa mukaisesti laittamassa autoon siirtokehotuksen.

”Joidenkin päivien kuluessa hän sitten auton siirtää, ellei se ole sitä ennen poistunut.”

Siirron ajankohtaan vaikuttaa Mankan mukaan se, missä määrin ajoneuvo aiheuttaa paikallaan haittaa tai vaaraa.

Torstaiaamuna Makasiininkadulla virheellisesti pysäköity auto oli ikkunassa olleiden sakkolappujen perustella seisonut paikallaan ainakin jo viikon. Pysäköintivirhemaksujen sisältämät auton rekisteritiedot on muokattu kuvasta tunnistamattomaksi.

Poliisin resurssit valvoa vähäiset

Pysäköinninvalvonta tai poliisi voi siirtää väärin pysäköidyt ajoneuvot nopeamminkin, jos ne olennaisella tavalla haittaavat liikennettä tai vaarantavat liikenneturvallisuuden.

Jos samalle autolle kertyy viisi tai useampi maksamatonta virhemaksua, joista ei voi enää oikaisuvaatimusta tehdä, voi kaupunki hinata Mankan mukaan ajoneuvon kaupungin varastoalueelle Tarasteelle.

Takaisin ajoneuvon saa maksamalla kaikki maksamattomat virhemaksut sekä hinaus- ja varastointikustannukset.

Lue lisää: Onko tämä kaikkien maastopysäköinnistä annettujen sakkojen äiti? Kari Nikkilä pysäköi autonsa Tampereen kaupungin itse rakentamalle parkkipaikalle, kaupunki sakotti

Syitä auton seisomiselle väärin pysäköitynä pitkään tien varressa voi Mankan mukaan olla monia. Auto voi olla yksinkertaisesti hylätty tai omistaja voi olla esimerkiksi sairaana tai jopa menehtynyt.

”Aika ajoin tulee myös vastaan, että pidempään virheellisesti pysäköitynä ollut auto onkin varastettu.”

Pysäköinninvalvonnasta on lain mukaan vastuussa myös poliisi, mutta suurimman osan sakoista Tampereella kirjoittaa kunnan pysäköinninvalvonta.

”Valitettava realiteetti on se, että poliisi ei kovin paljon resurssejaan pysäköinninvalvontaan keskittämään.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut