Juodaanko Tampereella ensi vuonna olutta liikkuvassa ratikassa? – Perussuomalainen valtuutettu teki aloitteen

Tampereen kaupunginvaltuustossa esitettiin selvitettäväksi niin kutsutun pubiratikan liikennöintiä jääkiekon MM-kisojen ajaksi, mutta hankkeen tiellä on teknisiä ja liiketoiminnallisia haasteita.

Tampereella järjestetyt jääkiekon MM-kisat näkyivät raitiovaunun ulkoasussa, mutta toisin kuin Helsingissä, niin kutsutta pubiratikkaa ei olla kaupungissa ainakaan toistaiseksi nähty.

16.6. 9:59

Aamulehti

Tamperelainen kaupunginvaltuutettu Antti Moisander (ps.) toivoo Tampereen saavan oman pubiratikkansa tulevan jääkiekon MM-kisavuoden ajaksi.

Maanantaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa jättämässään aloitteessa Moisander kuvailee pubiratikkaa turistinähtävyydeksi, joka edistäisi positiivista ja innovatiivista kuvaa kehittyvästä kaupungista.

Pubiratikka, eli käytännössä alkoholipitoisia virvokkeita matkustajille tarjoava raitiovaunu, voisi tulla Moisanderin mukaan myös pysyvämmäksi osaksi Tampereen katukuvaa. ”Jos konsepti osoittautuisi toimivaksi, niin mielestäni sitä voisi jatkaa Helsingin tapaan.”

Helsingissä Spårakoff-nimellä kulkeva pubiratikka on jo vuodesta 1995 lähtien kiertänyt kesäisin kaupungin nähtävyyksiä. Vaunu on muokattu ravintolatoimintaan sopivaksi vuodelta 1959 peräisin olevasta aiemmin liikennekäytössä olleesta vaunusta.

Pubiratikan tiellä on haasteita

Pubiratikan saaminen kiskoille ei ole yksinkertainen asia. Tampereen ratikkaa hallinnoivan Tampereen raitiotie oy:n kalustopäällikkö Ali Huttunen luetteli viime vuoden syyskuussa kaupunkilehti Morolle mahdollisen pubiratikan kohtaamia haasteita.

Lue lisää: Sopisiko pubiratikka Tampereelle?

Aamulehden tavoittamalla Huttusella ei ollut asiasta kysyttäessä lisättävää aiemmin lehdelle antamiin lausuntoihinsa.

Ensinnäkään matkustajaliikenteeseen suunniteltuja vaunuja ei voi Huttusen mukaan ravintolatarkoituksessa käyttää, joten hanke vaatisi tarkoitukseen sopivan erikoisvaunun. Lisäksi voitollisen liiketoiminnan pyörittäminen vaunussa on Huttusen mukaan erittäin haasteellista.

Moisanderin mukaan Tampereella ensi vuonna pidettävät jääkiekon MM-kisat loisivat kuitenkin muun muassa paikalle saapuvien kisaturistien myötä pubiratikalle sen toiminnan mahdollistavan liiketoimintaympäristön.

Teknisten haasteiden selvittämisen lisäksi pubiratikalle tulisi löytää yrittäjä. Moisander kuitenkin uskoo hankkeen mahdollisuuksiin yhteisen tahtotilan löytyessä. ”Jos valtuusto ja Tampereen kaupunki tähän myötämielisesti suhtautuu, niin näen sen mahdollisena.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut